Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 15 грудня 2016 р.

Андріївські вечорниці

   Чи знаєте ви, яке свято колись було одним з найулюбленіших серед української молоді? Вечорниці на Андрія! Це мальовничі народні звичаї, ворожіння на судженого, смачні страви і, навіть, за божевільні пустощі ніхто не буде лаяти!
   Ворожіння у ніч на Андрія – прекрасний витвір людської фантазії, призабутий сьогодні. Працівники дитячої бібліотеки ім. Л. Українки спільно з педагогом-організатором Ольгою Ущапівською і учнями ЗОШ №5 вдихнули життя в цю давню традицію. Нехай і на годинку, але ожила одна  із сторінок молодості матерів і бабусь.
   Дівчата вдосталь наворожилися, дізнаючись про свою майбутню долю. Хлопці ж змагалися на спритність та право першому вкусити Калиту. 
   А потім, як годиться, господиня, в якої проходили вечорниці,  пригощала всіх варениками.

7 коментарів:

  1. Шановні працівники бібліотеки, я просто в захваті від вашої роботи, вечорниці чудові. Я наче сама побувала у свої дівочі роки на вечорницях. Але трошки жалкую , що ніде не прочитала оголошення про ваші вечорниці залюбки б прийшла і вареників принесла Бажаю вам любі бібліотекарі і надалі радувати всіх діток та й нас дорослих такими заходами. З наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим Вас любі бібліотекарі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за гарну оцінку нашої роботи. Дійсно шкода, що не прочитали оголошення. Воно було на звичному місці. І вас вітаємо з наступаючими святами, зичимо всього найкращого!

      Видалити
  2. Які веселі вечорниці!!! Чудово!!!Думаю дітки їх будуть згадувати, та навчать українським традиціят своїх друзів, а колись і дітей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо! Нам самим дуже сподобалося. Сподіваємося, що така гарна традиція не загубиться в тенетах сучасності.

      Видалити
  3. Так, гарні звичаї і цікаві звичаї в нашого народу і дуже добре, що бібліотека їх донести до молоді.Але чому так мало було присутніх? Вважаю, що такі цікаві заходи потрібно краще рекламувати і показувати для більш масового кола. А взагалі, то молодці бібліотекарі.

    ВідповістиВидалити
  4. Молодці,так тримати!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Молодцы! Очень интересно и познавательно.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!