Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 10 листопада 2016 р.

Дивовижні зернини бібліоагроасорті

  Під час осінніх канікул в дитячій бібліотеці ім. Лесі Українки відбулося засідання клубу «Юні любителі природи», на якому розглядалася така провідна галузь України, як землеробство.  Захід складався з двох частин: творчої та навчальної. Перша – це бібліоагроасорті «Органічний дивограй». Щоб карта України ожила, діти прикрасили  зображеннями зернобобових та баштанних культур, викладеними насінням гороху, соняшника, пшениці, гарбуза ареали вирощування цих культур по областях. 


  Друга частина – експрес-інформація «З лану – до столу», з якої діти довідалися, яка найважливіша зернова культура в Україні, де вирощують технічні, кормові, овочеві культури, які ягідники розміщуються на Поліссі, в Лісостепу та Степу, про товарну галузь плодівництва – виноградарство, що займає основні площі південної і центральної частини Степу, передгір’я Криму та Закарпаття. Ознайомились із цікавими фактами про культури, які почали вирощувати не так давно. Наприклад, на Півдні України стартувало експериментальне вирощування шафрану – «короля спецій». На Закарпатті клімат «Чорної гори» у Виноградові прирівнюється до іспанського, тому там виростають півкілограмові персики. Селекціонер із Закарпаття планує вирощувати ківі в промислових масштабах, а поблизу села Лужани Чернівецької області дозріла плантація ананасів.


  Члени клубу з’ясували, що Україна належить до держав із розвинутим землеробством і має всі можливості для збільшення збору сільськогосподарських культур за рахунок підвищення врожайності, яка поки що є дуже низькою. А реальний шлях до підвищення продуктивності рослинництва – це приватизація землі, на якій буде працювати справжній її власник.

2 коментарі:

  1. навіть таку тему можна цікава розкрити! КРУТО !

    ВідповістиВидалити
  2. В ігровій формі діти легко отримали і засвоїли багато корисної інформації. Дякуємо за оцінку нашої роботи!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!