Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 28 вересня 2016 р.

Михайло Грушевський – історик і державотворець

Одним із провідних творців українського національного відродження в новітній історії України був визначний історик, публіцист, письменник, організатор української науки, громадсько-політичний і державний діяч Михайло Грушевський. Він, як ніхто, чітко розумів, що «Треба боротись за Україну, за її визволення,  незалежність, самостійність
29 вересня виповнюється 150 років з дня народження найкращого знавця історії України і одного з найвидатніших її синів. Завдяки Грушевському світ вперше дізнався, що на землі існує Українська держава. А своєю працею він заклав підвалини української державності.
    До 150-річчя від дня народження М. С. Грушевського спільно із кримінально-виконавчою інспекцією бібліотекарі центральної міської бібліотеки підготували усний журнал «Михайло Грушевський – історик і державотворець».

   Присутні дізналися про життя, наукову та політичну діяльність неординарної людини, патріота, який став символом боротьби за національну незалежність, переглянули відео про Михайла Грушевського, ознайомилися з книжковим переглядом «Творець історії і літописець».
    Працівники дитячої бібліотеки ім. Л. Українки  презентували своїм користувачам слайд-презентацію «Я хочу жити, щоб працювати, страждати і боротися разом  з вами», присвячену Михайлу Сергійовичу Грушевському. Діти мали нагоду побачити найбільший у світі  портрет М. Грушевського, виконаний у стилі стінопису. Площа портрету - 160 м2. Бібліотекарі звернули увагу школярів на те, що  центральна вулиця нашого міста Коростеня, на якій знаходиться дитяча бібліотека ім. Л. Українки, носить ім’я видатного історика.
         І сьогодні, коли Україна незалежна, ми з пошаною і гордістю згадуємо ім’я першого Президента УНР Михайла Грушевського.

1 коментар:

  1. Знову ж мене радує , що у цьому матеріалі вашого блогу висвітлена робота дитячої бібліотеки. Я прихильниця працівників цієї бібліотеки і завжди радію , коли читаю про їх роботу. Молодці працівники.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!