Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 22 вересня 2016 р.

Мир – священний заповіт, наших дум і меч і щит

     Озирніться навколо! Хіба цей прекрасний навколишній світ заслужив таке варварське ставлення до себе?! Де стугонять гармати - там замовкають птахи, гине рослинний і тваринний світ. Колись прозорі водойми стають каламутними і мертвими, втрачаючи свій унікальний підводний світ. Здригаються високі гори, спопеляючи виверженими лавинами. Гине багато мирних жителів. Гіркота  втрат ллється скорботними сльозами дітей, змиваючи з маленьких облич  залишки щасливого дитинства.
   Ми так багато часу проводимо в соціальних мережах, говоримо про мир, намагаючись донести інформацію про ситуацію в нашій державі, що забули вже про позитивні емоції і маленькі радощі живого спілкування. 


  Саме тому, 21 вересня, в день Миру, працівники дитячої бібліотеки ім. Л. Українки запросили учнів 4-В класу міської гімназії разом з вчителем Поліною Дмитрівною Пашаріною на свято:   
       Три найдорожчі літери в житті –
       Як колискову, що співала мати
       У стомленому  самозабутті –
       МИР на землі ти повинен зберігати.  
   Ведучі,  Аня і Таня Клименко та Денис Петрущенко, звернули увагу своїх однолітків на важливість збереження миру, свободи, добра, поваги та вміння отримати задоволення від прожитого дня.
  Із задоволенням діти приймали участь у грі «Мій внесок у справу миру», висловлювали свої побажання, щоб вони хотіли зробити, аби світ став кращим. 
  А ще всі разом виготовляли  символ миру – паперових  голубів - задля здійснення спільної мрії – Миру в  Україні! Після закінчення заходу «голуби миру» «поселилися» на деревах біля бібліотеки.
  Зараз, як ніколи, важлива єдність і хай кожен з нас - крапля в океані, та разом ми зможемо подолати усі негаразди.

1 коментар:

  1. Я вже не раз читаю публікації про роботу дитячої бібліотеки і кожен раз дивуюся новими ідеями бібліотечних працівників. Молодці. Ви справді виховуєте патріотів нашої держави.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!