Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 5 липня 2016 р.

Книжкове літо: день за днем…


 Літо – час яскравих вражень, відпочинку, творчості. А якщо відпочиваючи, ще й брати участь у різноманітних заходах, запропонованих бібліотекою, то це вдвічі приємно і корисно. Бібліотека – філія №2 під час літніх канікул організовує для юних читачів змістовне, інтелектуальне, творче дозвілля. Цікавою формою роботи з дітьми є проведення заходів на свіжому повітрі. Бібліотека щороку влітку практикує бібліотечні посиденьки на траві. У незвичній, невимушеній обстановці юні друзі бібліотеки із задоволенням  беруть участь у голосних  читаннях, в інтелектуальних та рухливих іграх, знайомляться з новинками дитячої літератури.

  І дорослим, і дітям хочеться, щоб до них ставились оточуючі їх люди уважно, по – доброму, завжди поважали. Але весь секрет полягає в тому, що тільки до ввічливої, вихованої та доброї людини ставляться саме так. Година етикету «У країні ввічливих людей»  була спрямована на прищеплення основних навичок етичної поведінки у спілкуванні з людьми. З дітьми було проведено різноманітні конкурси ввічливості: ввічливі задачки, гра «Закінчити речення», конкурс «Хто більше назве прислів’їв про ввічливість і чемність», завдання скласти із запропонованих літерів чарівні слова. 

Також юні друзі бібліотеки   переглянули презентацію «Абетка ввічливості», ознайомились з переглядом літератури «Етикет нам треба знати і для буднів і на свята».

  Читачі юнацького віку мали змогу зануритись у поетичний світ Олени Теліги. До 110 – річниці від дня народження видатної громадської діячки і поетеси було проведено літературно – біографічний етюд «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив». Ім’я Олени Іванівни Шовгенової, яку ми знаємо як Олену Телігу, патріотку, розстріляну фашистами в лютому 1942 року в Бабиному Яру під Києвом, належить до тієї плеяди поетів і самозречених борців за волю і незалежність України, яких не так вже багато на тернистому українському поетичному шляху. Тому вона і повернулася до нас лише із здобуттям Незалежності. Поетеса віддала життя, ставши на нерівний бій проти двох могутніх тоталітарних сил, що нищили рідну землю. Юні читачі  із цікавістю слухали   поезію Олени Теліги, в якій органічно поєднуються ліризм і відчуття високої громадянськості, також мали змогу детально познайомитись з літературою, представленою на перегляді літератури «Не треба слів. Хай буде тільки діло».
  З метою розширення кругозору дітей, розвитку їх пізнавальних інтересів, творчих здібностей, виховання любові до природи було проведено годину фіто – дизайну «Красиве життя: квітка, букет, композиція» в рамках  бібліотечної арт – студії «Творчими долонями». Також відбувся майстер – клас «Друге життя квітів», проведений працівниками книгозбірні. Яскраві, оригінальні і дуже життєрадісні дитячі композиції,  зроблені своїми руками, подарували всім присутнім море веселих усмішок і гарний настрій.

  Усі ці різноманітні заходи не тільки прикрашають дитяче дозвілля, але й підкреслюють важливість читання у загальному розвитку дітей та юнацтва, формуванні їх світогляду, зацікавлюють юних читачів і відкривають для них безмежний світ книжок.

1 коментар:

  1. Молодці! Для діток та батьків ваших сусідів питання де цікаво провести час, думаю, не виникає - звичайно у бібліотеці.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!