Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 23 червня 2016 р.

Ніжність, народжена словом

О юносте! О молоді літа!
Невже промчали, як шалені коні?
Невже той цвіт вишневий облітав
Мені колись на губи і на скроні?
Світлана Бароніна
   Не дарма кажуть: як місяць розпочнеш, таким він і буде. Дитячій бібліотеці ім. Л.Українки червень продовжує підносити приємні сюрпризи – нещодавно тут відзначила свій 65-річний ювілей цікава, наполеглива, працелюбна  жінка, гарна поетеса, дитяча письменниця Світлана Бароніна.
  Світлана Петрівна – уродженка древнього Коростеня. Народилася вона в першому місяці літа 15 числа 1951 року, навчалася в середній школі № 2. В шкільні роки почала писати свої перші поетичні твори. Потім закінчила  Житомирський  педагогічний  інститут. Вона – вчитель-філолог, все своє життя працює на педагогічній ниві, в даний час в НВК №12. З малечею початкових – середніх класів займається в літературній студії «В гостях у казки». Та це не дуже вдало сказано «займається», вона – співучасниця творчого пошуку зі своїми маленькими партнерами.  Багато вихованців Світлани Петрівни часто стають переможцями літературно – мистецького конкурсу «Просто на Покрову». Вона дуже спокійна і талановита особистість. Здається, несумісне поєднання, але Світлана Бароніна  невідомо де  знаходить неповторні образи й теми для своїх новел, віршів, казок. Її люблять і поважають в нашому місті.
   З днем народженням Світлану Петрівну прийшли привітати голова міськвиконкому В.В. Москаленко, представники влади та громадських організацій, колеги-педагоги та діти, для яких ллються щодня на папір віршовані рядки, казкові сюжети.
  «Світлано Петрівно, Ваші твори –  і дорослі, і дитячі, такі ж світлі, гарні, як Ви є сама», -  звертаючись до ювілярки, сказав міський голова Володимир Москаленко, – Коростень пишається своїми літераторами, які розвивають дух древлянської громади. Від усіх коростенців цього дня Вам найкращі слова побажань, вдячність, квіти і мальовничий поліський пейзаж».

    Ведучі Олексій Казаков (ЗОШ №5) і Ольга Ущапівська (педогог-організатор ЗОШ №5) знайомили присутніх з життєвим шляхом поетеси, з її збірками та казками: «Вітри травневі», «Сині очі землі», «Два сонечка», «Чому дивувався дощик», «Весняночка», навчальним  посібником «Коли співає роса». Діти-читачі: Даниїл і  Дмитро Яценко (ЗОШ№11), Максим Заклюка (ЗОШ№3) та Ангеліна Вознюк  (міська гімназія) декламували її вірші.
  Друзі-письменники із студії «Древлянка» Олег Буцький, Оксана Геращенко, Галина Цепкова, Валентина Краснікова, Віктор Васильчук, голова жіночої ради Світлана Загоруйко вітали письменницю гарними словами, віршами, квітами, подарунками.
  Насамкінець Світлана Петрівна поділилася творчими планами на майбутнє, а творче кредо поетеси - «Я пишу для дітей, бо люблю їх».

2 коментарі:

  1. Молодці бібліотекарі , що влаштували свято не тільки для письменниці, але й для друзів та прихильників.

    ВідповістиВидалити
  2. Ми небайдужі до творчості наших місцевих авторів, нам завжди приємно з ними співпрацювати. В день ювілею Світлани Бароніної хотілося вшанувати цю талановиту жінку.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!