Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 9 квітня 2015 р.

За тиждень Великдень

   Вербної неділі бібліотека-філія №4 разом із жіночим клубом “Стиль життя” запросила користувачів і гостей за стіл творчості  “Сяйво Великодньої писанки”. Бібліотекар Галина Храпійчук в своєму виступі  “З вербною неділею вітаємо, всіх благ від душі бажаємо” розповіла, що  верба в Україні здавна в пошані. 
Ще в давніх слов'ян вона вважалася священним деревом, символом безперервності життя. До наших днів зберігся звичай: в Вербну неділю, коли закінчується відправа, священик  святить гілля святою водою, діти наввипередки намагаються дістати і тут же проковтнути по кілька «котиків», щоб не боліло горло. Розповідь супроводжувала слай-презентація “За тиждень Великдень...”. Перегляд літератури “Задзвонив воскресний дзвін” надав змогу детальніше ознайомитися з великодніми традиціями.

 Велику зацікавленість визвали рушники, одяг і інші старовинні експонати  етнокуточка  родинного музею Сарнавських-Борисевич,  берегинею в п'ятому поколінні якої є Марина Борисевич. Сучасні рушники,  ікони, виконані бісером, доповнювали колекцію майстрині, що дало змогу порівняти стиль, уподобання, манеру та техніку рукоділля минулого з сучасним.
  Майстриня із жіночого клубу  “Стиль життя” Олена Циганенко провела майстер-клас, на якому вчила робити великодні яйця з паперу, збирати “солодкі квіти”.  Присутні отримали позитивний заряд енергетики, хороший настрій на всі свята.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!