Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 8 квітня 2015 р.

Диво-писанка

  «Писанки-це неповторне багатство. Його треба берегти, як безцінний скарб. Нам слід пишатися ним перед усім світом»
О. Довженко 
  Надзвичайні, чарівні, дивні. Саме такі слова вихоплюються у людей, які бачать весняно – великодні писанки. Тому і не дивно, що вони сприймаються як символ України.   Напередодні великодніх свят бібліотекар філії №8 разом зі своїми читачами спробували робити справжні великодні подарунки - писанки! Для цього в народознавчій кімнаті пройшов майстер-клас з писанкарства. 
 Для кожного читача було підготовлене робоче місце і все що потрібно для роботи: яйце, писачок, віск, свічка, фарби та вже розмальовані писанки для зразка – всім учасникам різні. Діти вперше пробували себе у цій справі, дуже хвилювалися, що в них нічого не вийде. Але писанки вийшли у всіх, і хоча малювали їх з готових зразків, кожна була неповторною. 
  По завершенню майстер-класу читачі здійснили віртуальну подорож до музею писанкового розпису, що на Коломиї. Музей було відкрито у спеціалізованому будинку, частиною якого є пам'ятник писанці, висота якого сягає 13,5 метрів, а діаметр 10 метрів. Отож коломийський пам'ятник є найбільшою писанкою у світі.
  Діти з цікавістю слухали легенди про писанки у виконанні Віри Манько - визнаного майстра у світі писанкарів, автора кількох видань про українську писанку.
  До свята Великодня ще залишилось трохи часу, тож не втрачайте можливості спробувати зробити це диво своїми руками і подарувати дорогій вам людині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!