Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 4 жовтня 2013 р.

Вшановуємо бібліотечний хист, бібліотечну мудрість, працю, вміння

  Бібліотекарі – люди живі, яскраві, неповторні, вміють самовіддано працювати і гарно відпочивати. А в житті завжди є місце святу, тим більше професійному. І коли довгоочікуваний день настає – відзначаємо з розмахом. 
  Цього року святкування відбувалося в два етапи – урочиста частина і довгоочікувана поїздка в «Замок Радомисль». Але про все по-порядку.
   Урочисту частину розпочали зі знайомства з творчістю нашої колеги, бібліотекаря з чернігівщини, української письменниці, лауреата премій О.Гончара та М.Коцюбинського, яка зворушила серця читачів та поважних критиків – Оленою Печорною. Авторка увійшла до Топ – 20-ти найуспішніших письменників 2012 року за рейтингом журналу «Фокус». Її перу належать романи «Грішниця» та «Кола на воді». Ці книги пані Олена презентувала читачам ЦБС м. Коростеня з дарчими надписами. Познайомившись з її творчістю, присутні мали змогу в режимі скап – зв’язку поспілкуватися з письменницею.
  Святкову частину продовжила вітальна церемонія, в якій прийняли участь начальник відділу культури і туризму Леонід Беркович, директор ЦБС Галина Боцман, голова ПК ЦБС Світлана Коржук, бібліограф ЦБС Тетяна Примаченко і член Спілки журналістів Віктор Васильчук.


   Вітання, побажання, усмішки, подарунки, святково прикрашена зала створили гарний настрій і бажання рухатися далі, шукати, творити та професійно зростати.




Інсталяція «Мудрий бібліотекар»









Стіна святкових побажань





  
  На цьому свято не закінчилося. У неділю всі бажаючі мали змогу відвідати «Замок Радомисль». 
  Колись тут була стара папірня, потім млин. Тепер чудовий музей домашньої ікони. В 2007 споруду придбала Ольга Богомолець. Все було занедбано і розвалювалося. Ми бачили фото тих часів, сумне видовище.
А зараз – така краса, чудова природа, острівець закоханих у вигляді серця.






  Пам’ятник архімандриту Єлисею Печерському, засновнику першої в Україні паперової фабрики в місті Радомишль.
   Цікава екскурсія по відновленій будівлі.
  Можливість побачити на власні очі , як раніше виготовляли папір.
  
   І головне – ікони, ікони, ікони, віднайдені і реставровані, такі не часто зустрінеш навіть у старовинних храмах. Ніколи не уявляли, що вони такі різні по стилю написання, кольоровій гаммі, світовираженню. Ікона в кожній області України має свої особливості. А ще вони різняться по часу написання і по своєму призначенню.


 Єдина в музеї ікона із каменю святого Миколи Чудотворця, до якої відвідувачі звертаються із щирими проханнями про допомогу.
  А ще – шістдесят шість сходинок до дзвону, які варто подолати, щоб сповнилося задумане бажання.
  Колись Іван Бунін зауважив, що людину щасливою роблять три речі: любов, цікава робота і можливість подорожувати. Все це ми ще раз усвідомили під час професійного свята, що не кажи – ми СЧАСЛИВІ!



4 коментарі:

  1. Дорогі, любі мої колеги! Ви у нас мудрі, розумні, добрі, креативні і дуже-дуже гарні! Тому всім вам зичу шаленого жіночого щастя, здійснення всіх мрій і творчого натхнення у всьому, до чого б не торкалися ваші ніжні руки...

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Тетяно, приємно отримати стільки добрих слів на свою адресу. Та ще такі чудові побажання! Ми зашарілися від задоволення. Якщо всі наші мрії здійсняться, це буде щось неймовірне!

    ВідповістиВидалити
  3. Дорогі наші колеги! Ми раді за вас, за можливість доторкнутися до святині. Це велике диво, що таке чарівне місце відновили і представили широкому загалу.

    ВідповістиВидалити
  4. Ми отримали велике задоволення від поїздки. В Радомишлі варто побувати! Рекомендуємо всім.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!