Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 30 березня 2012 р.

Веселкові острови дитячої книги

    Прийшла пора весняних канікул. А для юних шанувальників книги вона особлива - триває Всеукраїнський тиждень дитячого та юнацького читання.
  Бібліотекарі ЦБС намагаються, щоб він став справжнім тріумфом книги. Програма тижня завжди дуже насичена. В цьому пості хочемо розповісти про роботу бібліотеки-філії для дітей №3. В цій бібліотеці працюють за креативним проектом "Велике читання малого читача". В рамках якого під час Тижня дитячого та юнацького читання бібліотекарі філії провели: загальносистемний день інформації "Літературні таланти Житомирщини", який включав: літературний перегляд "Край рідний у віршах і прозі",  літературний дебют "Юності бентежливі рядки",  День книги "Веселкові острови дитячої книги", подорож - знайомство "Книжковий дім - бібліотека", презентацію книжкової виставки "У книжці відкриваємо світи". А ще - літературний диліжанс "Для мене книга - світло дня". На уявному диліжансі разом із книжковими феями присутні подорожували по відділах бібліотеки, зазирнули в історію створення книги, отримали корисні читацькі поради, були  ознайомлені з книжковою виставкою "У книжці відкриваємо світи".

  Родзинкою заходу стала зустріч з Віктором Васильчуком - членом спілки письменників України, автором численних дитячих творів,  переможцем 2011року у щорічному конкурсі «Краща книга року» в номінації "Світ очима дитинства", що проходить на Житомирщині за книгу «Пригоди Сновиди та його друзів». Віктор Борисович розповів читачам бібліотеки багато цікавого і про тематику своїх творів, і про перші свої літературні публікації, і про здобутки сьогодення... Спілкування читачів з письменником було настільки цікавим, жвавим та невимушеним, що здавалося, запитанням від маленьких читачів не буде кінця. Дехто з дітей розповідав про свої спроби  написання літературних творів. Юна читачка Настя Логутова сказала письменникові: «Я піду по ваших стопах». Наприкінці заходу письменник роздавав автографи, а також закликав діток писати твори та присилати у редакцію газети "Вечірній Коростень", видавцем та головним редактором якої він є.
  Головне в заходах Тижня дитячого та юнацького читання, як завжди, - книга та її читач, а зустріч з Книгою завжди цікава, захоплююча і неповторна. Тож запрошуємо юних читачів до бібліотек міста.

7 коментарів:

  1. Яка цікава зустріч!!! Напевно, діти були в захопленні! Молодці!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Діти були не просто в захваті. Спілкування юних читачів з справжнім письменником було на стільки не вимушеним, щирим та захоплюючим, що здавалося - це зустріч старих друзів (без жодного перебільшення). Такі зустрічі надзвичайно зацікавлюють публіку, бо завжди ,зустрівшись з цікавою людиною, хочеться продовжити спілування з нею, знайомлячись з тим,що ця людина створила - з її думками, сприйняттям світу...
      Надзвичайно цікавою та була також зустріч з Світланою Бароніною (дитячою письменницею).
      Саме таке, "живе" партнерство з творчими та неординарними особистостями будуть мати найбільшу ефективність нашої роботи у напрямку подолання кризи дитячого читання .

      Видалити
  2. Нагороджуємо Вас Блогскаром 2012!
    Подробиці тут – http://biblio-dcrb.blogspot.com/2012/04/2012.html.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приємно, що для вас ми найцікавіші. Будемо намагатися тримати цю планку і надалі.

      Видалити
  3. І не лише ваші читачі у захваті... ми також. Вітаємо
    найулюбленіший професійний блог!!! Детальніше тут: http://youthtyl.blogspot.com/2012/04/blog-post_10.html

    ВідповістиВидалити
  4. Щиро вдячні, "Бібліотечний блог для молоді Тернопілля", за таку високу оцінку.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!