Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 28 березня 2012 р.

Літературні таланти Житомирщини

Синів і дочок, мудрих і вродливих
Житомирщина світу принесла,
Що синь льонів у душах не згубили
І край прославили у творах і піснях.
        Такими словами  розпочався загальносистемний День інформації «Літературні таланти Житомирщини», який пройшов в центральній бібліотеці ім. М. Островського.
  Житомирщина... Мальовничий куточок рідного Полісся. Всі ми відчуваємо належність до свого роду і того клаптика землі, на якому зросли.  Живлюще коріння нашого краю щедре на таланти, які поповнюють багату і різноманітну літературну спадщину всієї України. Житомирська земля зростила таких відомих літераторів, як Є. Концевич, О. Опанасюк, М. Пасічник, Г. Шкляр, В. Грабовський, В. Ярмолюк, П. Клименко, В. Юхимович, М. Сингаївський, Г. Цепкова, В. Васильчук та багато інших. До уваги присутніх був запропонований перегляд літератури, який дав можливість ознайомитись з матеріалами про відомих літераторів краю та їх творами.
  








 

  Детальніше про тих, хто народився, жив і працював на теренах нашого краю розповіла бібліограф ЦБС Тетяна Примаченко в огляді «Література рідного краю – поліський дивосвіт в іменах».
   В рамках Дня інформації відбулася  прем’єра книги «Поезія душі, поезія природи» нашої колеги Світлани Лукашенко.

    А в бібліотеці – філії №4 цей День інформації пройшов на базі літературного гуртка, який очолює письменниця Світлана Бароніна. Діти читали твори  М. Зіновчук, М. Пономаренко, Т. Микитчук, Г. Цепкової, М. Сингаївського. Цікавою була розповідь Світлани Бароніної, яка поділилася своїм баченням дитячої казки, познайомила зі своїми творами. Юні таланти Ангеліна Ходаківська і Настя Данч показали свої перші проби пера. Огляд літератури «Краю мій - родючий на поетів», який провела бібліотекар Світлана Іщенко, допоміг уважніше придивитися до творчості митців Житомирщини. На згадку про зустріч юним авторам подарували дитячі книжечки.







4 коментарі:

  1. Дякуємо, Наталино! Нам приємна Ваша увага.

    ВідповістиВидалити
  2. Шановні, який талановитий наш народ, який чарівний наш край. Хай пишеться поетам, хай таланиться людям, які про них розповідають.

    ВідповістиВидалити
  3. Останнім часом в нашому місті своєрідний сплеск літературних талантів. З'явилося багато нових цікавих авторів. Будемо намагатися і надалі знайомити з їх творчими здобутками.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!