Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 24 червня 2022 р.

Буктрейлер на книгу «Маруся»

 

У цьому році виповнюється 190 років з часу написання «Марусі» Григорія Квітки-Основ’яненка - першої повісті в історії української літератури. Сентиментальність цієї книги настільки виняткова та чуттєва, що закохує в себе з перших сторінок. Історія нещасного кохання - у кращих традиціях християнського світогляду. Маруся - ідеальна дочка ідеальних батьків, які підкоряють своє життя Богові, вірі, служінню церкві. Богобоязна, покірна, слухняна, чесна. Вірна кохана, дівчина простого парубка-свитника Василя, який заради любові готовий на все. Різноманітні переживання нещасної їхньої долі змальовані в повісті докладно та з душею.

  

Ідилічні стосунки у сім’ї, весь побут та образи письменник зображує зворушливо, використовуючи фольклорні джерела: прислів’я, приказки, пісні, змальовані у традиційному народнопоетичному стилі портрети. Автор чудово передає просте, сільське буття минулого століття та вміє точно описувати дії (після прочитання здається що ти там сам там побував), знайомить читача з традиціями та обрядами українців. До ювілею книги ми спробували оживити повість та її головну героїню, створивши буктрейлер, після якого, сподіваємось, вам знову захочеться прочитати «Марусю» та ще раз поринути у світ щирого та незрадливого українського кохання!

2 коментарі:

  1. Ваша робота (буктрейлер) така колоритна і цікава що з'явилося бажання поринути у фантастичний світ читання, кохання, пізнання української літератури...

    ВідповістиВидалити
  2. Я також у захваті від цієї творчої роботи

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!