Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 27 квітня 2021 р.

Барви рідного краю


 Для кожної людини, яка щиро любить рідну землю, її природа — найчарівніша у світі. Значна частина флори нашого краю - це відомі усім нам дуб, бук, граб, ліщина, медуниця, конвалії.

Головна окраса нашого краю - поліські ліси. Серед них переважають дубово-соснові та дубові. Чимало є соснових і дубово - грабових. Зустрічаються також вільхові ліси та гаї.

У лісах краю є справді унікальні рослини. Найромантичніші з них – скельний дуб та одна з найбільш рідкісних і древніх квіток світу – азалія понтійська,

яку називають жовтим рододендроном. Ця квітка-кущ росте як підлісок у дубово-соснових лісах і майже ніде у світі більше не зустрічається.

З ранньої весни лунають над цим квітучим багатством пташині пісні. Прорізує повітря ластівка, поважно пливуть лелеки, види яких дуже поширені на Поліссі. Недаремно поети називають наш край лелечим краєм.

  Коростень - прадавня столиця древлян, історія якого сягає тисячолітніх глибин. Місто можна порівняти з безцінним діамантом в оточенні земель інших міст. Його передали нам пращури, а ми повинні залишити після себе наступним поколінням. І якщо ти вважаєш себе гідним сином чи дочкою рідної землі, то маєш берегти, примножувати її красу - і тоді вона заквітчає твоє серце й життя добром і щастям.

Запрошуємо у віртуальну подорож «Барвами рідного краю». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!