Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Безсмертна зоря України


 Ти себе українкою звала
  І чи краще знайти ім’я
 Тій, що в радості, в муках сіяла,
 Як Вітчизна Велика твоя.
      Ось такими словами розпочалася літературно-музична композиція, присвячена Лесі Українці, у бібліотеці-філіалі № 1 для дітей, що носить ім’я цієї великої  української письменниці.
            Всебічно обдарована від Бога,  з тонким відчуттям музики і образотворчого мистецтва, свій талант Леся виявила у різноманітних жанрах художньої літератури. Зростала вона  привітною і чутливою до краси, що її оточувала. Водночас була веселою і жвавою.  Любила читати, малювати, співати, вишивати. Разом зі своїми братами і сестрами захоплювалась українськими піснями, казками та легендами.
       Щоб краще  передати всю  глибину і  силу  життя та творчості Лесі Українки, бібліотекарі підготували слайд презентацію. Діти декламували вірші великої поетеси «Надія»,  «Як дитиною бувало…».  Вірш «Вишеньки» прочитала наймолодша учасниця заходу Софія Смірнова.
Учасники відповідали  на запитання вікторини про життя та творчість письменниці, познайомилися з викладкою літератури «І сонцем її слово засіяло…».
Не дарма ім’я Лесі Українки входить в когорту імен славних митців світу - її творчість дійсно унікальна.  Всі  твори пронизані любов’ю до  людини, світлою вірою  в перемогу добра і справедливості.  Черпаймо з її творчості силу духовного піднесення!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!