Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 22 жовтня 2019 р.

Щедрий літературний ужинок бібліотекам від учасників свята «Просто на Покрову»

Всім знайомий цей трепетний настрій, який можна назвати одним словом - ОСІНЬ... Це чудова пора збору врожаю з ланів, замилування барвистими хризантемами, павутинками бабиного літа. Це дощ, це сухе пожовкле листя, запах яблук і перший подих холоду.
    Так мабуть,  найголовнішим атрибутом цієї прекрасної пори є прагнення до затишку і тепла. У кожної людини є місце, де можна заховатись від вітру та негоди, зігрітися, відпочити душею.  Для шанувальників художнього слова та  бібліотекарів міста осінь – пора гарячого чаю та добрих книг.
  Під час ХІІІ Всеукраїнського літературно-мистецького свята «Просто на Покрову» бібліотечні працівники ЦБ м. Коростеня  всім гостям та шанувальникам літературного слова презентували  розгорнуту книжкову виставку «Ви чуєте?! Осінь прийшла!». Тут були зібрані  книги, де осінній настрій звучить в  різних тонах, і осінь постає з дуже різних сторін: тут  і легкий смуток, і світла ностальгія, і безвихідь, і сонячний промінь крізь хмари – промінь надії… Родзинкою цієї виставки стала аудіополичка ліричних віршів місцевих поетів про чудову пору року – осінь у виконанні бібліотекарів ЦБ.
  На книжкових стійках були представлені подаровані книги письменників, поетів нашого краю. ЦБ під час проведення свята «Просто на Покрову», бо ж бібліотекарі щорічно відвідують даний захід, при цьому мають змогу спілкуватися і отримувати подарунки від гостей свята. Були  розгорнуті
ролл-апи з надписами «ЦБС м. Коростеня»  та «Все кидай і читай», які слугували фотозоною для присутніх. Дане оснащення працівники ЦБ отримали від проєкту «Бібліотека суспільного простору» і із задоволенням стали використовувати на міських заходах.
Цьогоріч книжкові фонди бібліотек міста поповнилися книгами гостей свята з авторськими дарчими надписами: М.Рудак «Страньєрка», М. Гайчені «Квітка герані», О.Муженко «Щедрівки», М.Скуратівського «Древлянські береги», «Житичі і світ», А.Клюска «Лицарський вчинок, або Вовин сон-2», Н.Мазур та О.Коляди «Стакато дощу», О.Коляди «Пісні для української родини на вірші відомих українських поетів», В. Хмелівського «Інферія», Н.Поклад «Райські яблучка», Т.Васильєвої «Мамина хустка».   
   Дуже вдячні автору більше сорока книг, лауреату літературно-мистецьких премій С.Ковпака, В.Малика, В.Юхимовича, П.Куліша, В.Нечипоренка, О.Довженка, члена Національної спілки журналістів України та Спілки літераторів «Славутич» м. Кременчука, почесного громадянина м. Олевськ Ользі Пилипчук за її нову книгу поезій «Світанок моєї Вітчизни», яку вона передала в дарунок для ЦБ.
   Читачі ЦБ зможуть познайомитися з творчими доробками Олександра Виговського, нашого земляка, поета, письменника, психолога, художника, скульптора…Олександр Григорович народився у м. Коростені, а з 2002 року проживав у м. Біла Церква Київської області. На цьому етапі життя Олександр Виговський розпочинає письменницьку та журналістську діяльність. Софія Кормінець, племінниця Олександра Виговського, подарувала нашій бібліотеці книги автора: «Єврокаратель», «Рефлексія», «Одного разу в Білій Церкві», «Воїни світла, воїни бобра», «Місіонер. Ще не час забити труну…», які розповідають про історичні події 2014 року, про життя героїв нашого часу.
   Особлива подяка представнику видавництва «Вадим Карпенко» за цікаві, пізнавальні видання: В.Карпенко, Р.Ткачук «Інформаційна безпека країни в контексті українсько-російського конфлікту. Схеми, поняття, класифікації, висновки», Н. Яцко «PR та маніпуляції в інформаційній війні», І.Дахно «Англо-український географічний глосарій», В.Карачун, Ю.Прохур «Українсько-англійський словник загальнонаукової та науково-технічної лексики», В. Єрошенко «Казки та легенди», Д.Самарін «Правосуддя по-американському», В.Таранюк «Мокра згуба або Гарба студентських витівок», О.Карпенко «Посуд від виделки до казана», «Холодна зброя від алебарди до ятагана», «Човни та вітрильники». Сподіваємось, що всі ці видання стануть у нагоді читачам, користувачам бібліотечних закладів міста.
   Приємним сюрпризом для маленьких читачів бібліотеки-філіалу №1 ім. Л. Українки стали книги, які подарувала Марина Ященко, донька Галини Миколаївни Ященко, яка більше 40 років очолювала саме цю бібліотеку. Дітки зможуть залюбки почитати книжечки А.Клюска «Таратут, або Вовин сон», «Лицарський вчинок, або Вовин сон-2», «Віршограй», Н.Поклад «День прощання з осінню», В.Карпенка «Як Пиріг став Пирогом».
 За участь у Всеукраїнському літературно-мистецькому святі «Просто на Покрову» центральна міська бібліотека була нагороджена грамотою та подарунком.
  Запрошуємо всіх читачів до бібліотек міста познайомитись із літературними новинками! Ми впевнені, що на зміну осінній депресії  до Вас прийде гарний настрій, а обрана книга допоможе повніше відчути, що осінь вже у розпалі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!