Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Центральна Бібліотека - 100 років у житті громади



Вже вкотре бібліотечна спільнота, в осінні дні, відзначає своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.
 Цього року це свято було особливим для бібліотекарів Коростеня.  40 років тому у 1979 році після централізації бібліотечних закладів у місті створено централізовану бібліотечну систему м. Коростеня.  Справжній храм книги – центральна міська бібліотека  відзначила величний 100 річний ювілей.  
  Хоч погода була дощовою, але на вулиці перед центральним входом до читальної зали відбулося відкриття проекту «Бібліотека суспільного простору». Головна мета даного проекту - наблизити книгу, інтелектуальне дозвілля до містян, створити багатоаспектний комунікативний простір, в якому активна роль буде належати її користувачам, як учасникам практики культурного діалогу. На вулиці була розгорнута палатка в ній  демонструвалася:  «Бібліофотосушка», світлини якої ілюструють робочі моменти виробничого процесу бібліотек міста;  друкована продукція різної тематики,  виготовлена фахівцями бібліотек системи; відео-роботи переможців конкурсу «Портфоліо моєї бібліотеки», що відбувся в ЦБС напередодні свята з нагоди 40-річчя створення ЦБС.
  У конкурсі взяли участь дев’ять бібліотек міста. Мета конкурсу: створити відео ролики, які будуть презентувати та рекламувати бібліотечні установи міста. Підвівши підсумки, визначили переможців: перше почесне місце одноголосно присудили відео ролику, створеному працівниками центральної бібліотеки,
 друге – роботі працівників бібліотеки філії №2, 
 третє місце отримала завідуюча бібліотеки-філії №3 Олена Бондарчук. 
Заоохочувальним подарунком за відео ролик «Портфоліо моєї бібліотеки» відзначили бібліотекаря філії№6 Галину Васильєву. 
Усі конкурсні відео-роботи були представлені у локації  «Бібліотека суспільного простору».
  На святкові урочистості до центральної бібліотеки завітало багато почесних гостей, серед яких: представники виконавчого комітету Коростенської міської ради, меценати, керівники державних та громадських установ і організацій, культурно-мистецьких товариств, письменники, відвідувачі бібліотеки та шанувальники книги, колеги і ветерани бібліотечної справи.
   Бібліотека довго і ретельно готувалася до свята, тому зустріла гостей святково гарною, оновленою, уквітчаною. Кожен гість бібліотеки отримав у подарунок символічний логотип свята, зроблений руками бібліотекарів.
   До початку свята гості насолоджувалися у холі виставкою інформаційних матеріалів «Бібліотека у двох століттях» з розділами: «Події і факти минулого» та «Новий час - нові можливості». Бібліотекарі презентували збірку матеріалів, присвячену 100-річчю заснування ЦБ ім. М. Островського «Шлях у 100 років: 1919-LIBRARY CENTURY-2019», де вміщено статті бібліотекарів, відвідувачів та  шанувальників бібліотеки. Видання висвітлює питання історії книгозбірні, сучасний стан обслуговування та формування інформаційної культури користувачів.  До уваги гостей був представлений прес-портрет «Дні і роки міських бібліотек: історії кроки» (1979-2019рр.), який містить статті із місцевих газет про діяльність  бібліотек та людей, які присвятили своє життя улюбленій бібліотечній справі.
   Святкові урочистості проходили у читальному залі бібліотеки, який перетворився на величезну глядацьку залу, що вмістила майже 100 глядачів – гостей, користувачів, працівників бібліотек.
  Розпочалося свято з привітання господині ЦБС м. Коростеня – її  директора - Галини Боцман. 
   Колектив бібліотеки та учасників святкового заходу привітали заступник міського голови Олександр Дзига, фінансовий директор ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал» Людмила Бордовська. Від плеяди ветеранів бібліотечної справи всіх присутніх вітала Галина Немиченко, яка довгий час працювала в ЦБ.
  На святі були присутні люди, які допомагають бібліотеці, підтримують її і вірять у те, що книга та  читання — це важливий чинник виховання громадян та запорука успішного майбутнього нашої країни. Тому святкова програма була насичена емоційними виступами гостей, яких об’єднала з бібліотекою багатолітня плідна співпраця, реалізація ефективних проектів з метою формування нового інтелектуального читаючого покоління.
   Працівники бібліотеки були приємно вражені і вдячні за вітальну листівку та цінний презент від Людмили Ліневич, голови  Коростенської організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка та Петра Лук’яненка, директора ТОВ «Світанок».
  Вдячні  бібліотекарі й Андрію Костриці, заступнику голови ГО «Молодіжної міської ради», Світлані Загоруйко, голові ГО «Жіноча рада міста»,  Валентині Вигівській, керівнику жіночого клубу «Стиль життя», 
Тетяні Кереселідзе, керівнику Центру позашкільної освіти м. Коростеня, Галині Цепковій,  поетесі, колезі, Віктору Васильчуку, журналісту, письменнику, Вірі Костюченко, бібліотекарю ПТУ-16, вчителю української мови ЗОШ №3- Людмилі Дмитрівни Велешко, учням ЗОШ №3 - Чигодаєвій Дарині 
за щирі, теплі вітальні слова та подарунки на честь ювілею.

   Слова вдячності хочеться висловити  друзям і партнерам  бібліотек -директору міського палацу культури ім. Т. Шевченка Володимиру Железку та директору міської школи мистецтв ім. А. Білошицького Володимиру Демиденку за їх допомогу і співпрацю у роботі та вітання з нагоди свята.
    Тепле поздоровлення   та подарунок отримали бібліотекарі ЦБ від колег- бібліотекарів ЦБС.
  Велика дяка   нашим читачам, які прийшли на свято, щоб підтримати колектив бібліотечних працівників, бо ж ми працюємо для них –  шанувальників, любителів книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!