Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



неділю, 21 липня 2019 р.

Гра всіх тактик і стратегій


В дитинстві літо – найцікавіша пора, коли кожен день відбувається щось особливе і є безліч часу для корисних занять, розваг і ігор. Одна з таких ігор - шахи. Вони популярні з давніх часів в багатьох країнах. А вже з 1966 року у всьому світі 20 липня визнано Міжнародним днем шахів. До цього дня в бібліотеці-філії №3 для юних користувачів віком від 8 до 14 років відбувся гросмейстерський турнір «Гра всіх тактик і стратегій».
 Волонтер-аматор Романа Парух відкрив деякі  «секретні» тактики та розповів про видатних шахістів України та світу. Юні гравці  з цікавістю послухали теорію та відразу прийнялися до застосування нових технік на практиці. В грі діти були сконцентрованими та уважними, намагалися продумати ходи заздалегідь. 
      Найкращі результати та високу майстерність показав юний відвідувач бібліотеки Дмитро Федоренко. Всі учасники бібліотурніру отримали грамоти та невеличкі сюрпризи, а  головне – радість від спілкування. За допомогою книжкової полички «Шахова абетка» всі бажаючі мали змогу познайомитися з літературою по класичним шахам.
Дослідники, професійні гравці та аматори говорять про користь шахів, визнають їх вдалим інструментом для розвитку логічного мислення та реалізації своєї стратегії. Шахи вважають видом спорту. Деякі говорять, що ця гра - мистецтво. Звичайно, майстерність в шахах не є запорукою успіху в житті, але провести цікаво з друзями дозвілля - ця гра буде в нагоді!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!