Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 6 березня 2019 р.

Бібліотека – територія громади


«Бібліотека як майданчик для творчості» - під такою назвою пройшов річний звіт центральної міської бібліотеки перед своїми читачами. Життя бібліотеки, у році що минув, було насиченим, цікавим, багатогранним і динамічним.  Міська книгозбірня запропонувала свої послуги  7216 користувачам - це учнівська та студентська молодь, коростенці середнього та старшого віку. Книжковий фонд бібліотеки нараховує 102571 примірників документів.
   У звітному році колектив книгозбірні брав активну участь у міських грантових програмах і це прагнення увінчалося успіхом. Центральна бібліотека у співпраці із ГО «Молодіжна міська рада» стали переможцями міського конкурсу соціальних програм з проектом «Вільний простір».


Завдяки інформаційним комунікаціям спектр послуг міської  бібліотеки урізноманітнився. До послуг користувачів:  безкоштовний доступ до Інтернет-мережі, навчання у школі комп’ютерної грамотності «Освіта протягом життя», он-лайн і дистанційне навчання у територіальному центрі дистанційних комунікацій Сумського державного університету, що діє на базі читальної зали.
Фрагменти найцікавіших масових заходів, підготовлених та проведених бібліотекарями центральної міської бібліотеки за звітний період, пропонуємо переглянути у відео – ролику:
          У творчій частині звіту  до уваги присутніх було запропоновано презентацію книги заслуженого журналіста України, письменника Віктора Васильчука «Франція: тільки один місяць. Міста і люди».
    Знайомство із книгою розпочалося  з перегляду буктрейлеру, створеного працівниками бібліотеки.
 Шарму і настрою заходу додавали неповторні мелодії французького шансону, відеоролик «Цікаві факти про Францію», слайд-презентація «Українська книга з французьким акцентом» та перегляд творів Віктора Борисовича «Його книжки – яскраві зірки на книжковому обрії», які підготувала ведуча зустрічі - бібліотекар читальної зали Алла Сергієнко.


 Письменник поділився своїми спогадами про перебування у Франції, враженнями від спілкування зі своїми друзями з містечка Пуі су Шарльйо, відповів на безліч цікавих запитань присутніх.


    Радимо всім прочитати книгу - буде корисно й цікаво. Тож запрошуємо на зустріч із виданням В. Васильчука «Франція: тільки один місяць. Міста і люди: подорожні нотатки» до центральної міської бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!