Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Людське спілкування – найбільша розкіш на світі!

Вже з перших днів людина починає пізнавати світ і це відбувається перш за все за допомогою спілкування, що є досить складним,  делікатним процесом, під час якого можуть виникати непорозуміння, конфлікти, зіткнення протилежних думок та інтересів.  Тому дуже важливо вміти спілкуватись, щоб бути щасливим та успішним.
 Гарну традицію започаткувала бібліотека – філія №2 - проведення заходів психологічного спрямування а саме: годин спілкування, психологічних практикумів, тренінгових занять  з метою створення позитивного емоційного настрою юних відвідувачів, збагачення знань про внутрішній світ власної особистості. Заходи проводяться у тісній співпраці з міським ліцеєм, із залученням фахівців.
У формі невимушеного спілкування в книгозбірні відбулося проблемне обговорення на тему «Конфлікт. А що далі?..» з учнями 9-Б класу. Перед організаторами постало  головне завдання  – допомогти підліткам зрозуміти природу конфліктів, причини їх виникнення та шляхи  подолання. Завідуюча бібліотекою Тетяна Маєвська провела проблемну бесіду «Конфлікт у житті людини » із наведенням прикладів конфліктів, що найчастіше виникають у підлітковому середовищі.
 Бібліотекар Інна Лоюк звернула увагу учнів на видання, представлені на перегляді літератури «Увага: Конфлікт!», і запропонувала анкетування на тему: «Чи конфліктна ви особистість?», визначивши три психологічні типи учасників за підрахунками балів анкети.
  Юні учасники визначали моральні пріоритети, активно обговорювали висловлювання відомих людей про  вміння спілкуватись, управляти своїми емоціями, вміти слухати та говорити. Також брали участь в тренінговому практикумі "Конфлікту – ні!»  з різноманітними вправами, ігровими елементами, стратегіями розв’язання конфліктів, психологічними порадами, що провели  психолог міського ліцею Діана Волківська та соціальний педагог Ольга Сьомак, зазначивши, що кожна особистість повинна працювати над собою, самовдосконалюватись, пам’ятати, що несподіваний життєвий конфлікт вихована людина розв’яже розумно.
Наприкінці заходу учасники отримали пам’ятки – правила «Як поводити себе у конфліктних ситуаціях?», які будуть незайвими і корисними.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!