Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 3 серпня 2017 р.

Пошук, увінчаний успіхом

  Реалії сьогодення диктують бібліотекам свої умови, які вимагають неспинно рухатися та перетворюватися з традиційних книгозбірень на сучасні заклади, де можна не лише отримати інформацію, а й поспілкуватися, опанувати нові навички тощо. Особливо це стосується дитячих бібліотек,  бо дуже важливо допомогти юним читачам проводити дозвілля цікаво та з користю.  Тож і  бібліотека-філія №3 для дітей шукає  можливості  модернізуватися та стати місцем, куди можна прийти за будь-якою  потребою.
   Започатковуючи  у нинішньому році довгостроковий проект «Територія читання і живого спілкування», працівники бібліотеки шукають різні засоби його реалізації.  Тож оголошений місцевою владою конкурс соціальних проектів та програм для отримання муніципальних грантів на 2017 рік став дуже доречним та вчасним для бібліотекарів. 

     У тісній співпраці з громадською організацію міста «Жіноча рада» фахівці бібліотеки №3 взяли участь у конкурсі, розробили проект «Ігровий портал «Ігросфера», спрямований на дозвілля молоді. Бібліотекарі потрапили в потрібну течію - проект  став  одним з переможців, а  його реалізація буде профінансована міськвиконкомом. Керівник проекту – завідуюча філією №3 Олена Бондарчук.
    Метою даного проекту є  популяризація настільних ігор як спосіб активного інтелектуального дозвілля для юнацтва та молоді. Ігровий портал дозволить залучити всіх бажаючих, об’єднати у спільноту шанувальників настільних ігор та інтелектуального, творчого, корисного дозвілля. Також бібліотека активно долучатиме до проекту молодь з неповних та малозабезпечених сімей та дітей з особливими потребами, які в силу певних життєвих обставин позбавлені можливості повноцінно, цікаво проводити свій час.
   Бібліотека, як партнер проекту, трансформується у територію багатоаспектного дозвілля.  Частина молоді, яку зацікавить участь у проекті, отримає можливість творчої самореалізації, долучатися до бібліотечних заходів, розширити інформаційний та інтелектуальний кругозір.
  Пропонуємо переглянути відео репортаж про цю подію.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!