Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 20 квітня 2017 р.

Кроки до успіху


   Сучасний тінейджер (в перекладі з англ. – підліток віком від 13 до 19 років ) – це освічена, енергійна, здорова, духовно багата людина. Саме для цієї категорії читачів в бібліотеці – філії №2 було проведено День тінейджера «Змінюй джерело страждань на джерело знань», що містив комплекс заходів, присвячених проблемам так званого перехідного періоду.  Співпраця  з міським ліцеєм по роботі з підлітками є одним із найважливіших напрямків діяльності бібліотеки. 

  День тінейджера розпочався тренінгом толерантності з ігровими елементами, різноманітними вправами, який  провела соціальний педагог ліцею Марина Самойлюк, звернувши увагу учнів 9-х класів на той аспект, що формуванню толерантного ставлення один до одного сприяють знання, відкритість, спілкування, доброзичливе і позитивне ставлення до себе і до ближнього. 
  Завідуюча бібліотекою Тетяна Маєвська провела бесіду – роздум «Книга. Моральність. Здоров’я», зробивши акцент на заповідях людяності, зокрема - «Повір у себе!», «Пізнай себе!», «Будь здоровим!». Школярі мали змогу ознайомитись з віртуальною книжковою виставкою «Здоровий спосіб життя: корисно, модно, престижно!».  
  Одночасно на спортивному майданчику, що розташований поряд з книгозбірнею, бібліотекар Людмила Щур знайомила юних спортсменів з переглядом літератури «Від здоров’я людини – до здоров’я нації».
 Наступним заходом цього змістовного дня стала інформаційно – просвітницька екологічна година «Встаньмо на варті власного майбутнього!», проведена бібліотекарем Інною Лоюк для учнів 8-х класів.  
   Учасники обговорювали глобальні проблеми екологічного спрямування, перш за все ті, які стосуються життєдіяльності нашого міста, зокрема проблема засміченості  і смітників. По тому, як людство ставиться до сміття, можна судити наскільки воно цивілізоване. Учнів вразив неперевершений виступ екологічної агітбригади «Весна»  міського ліцею.

 Також для підлітків було проведено огляд літератури «Чисте довкілля сьогодні – безпечне майбуття завтра!»  і екологічну вікторину. 
    
  Завершився День тінейджера ярмаркою читацьких думок «Кому ти сьогодні кажеш «Браво!», в якій брали участь активні читачі бібліотеки.
  Тінейджери – це особистості, які вчаться бути дорослими, прагнуть успіху, популярності.  В цей період відбувається вибір їх життєвого шляху.  Проблеми, що виникають в цей час - явище неминуче.  Тільки батьки, вчителі, працівники культури  спільними зусиллями можуть полегшити підліткам пошуки самих себе, допомогти у вирішенні важливих питань.

2 коментарі:

  1. Дуже актуальний, багатоаспектний та корисний захід. Сучасні підлітки помітно дорослішають і активно шукають себе. Вони потребують особливої уваги. Приємно, що бібліотека поряд з вчителями та батьками бере участь у вихованні та становленні молодої особистості.

    ВідповістиВидалити
  2. здоров'я природи і людини в чистоті як навколишнього середовища так і самої особистості. Похвально адже актуально в час бурштинового буму та нищення лісів.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!