Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 15 лютого 2017 р.

Будьмо здорові завжди!


  Як часто ми звинувачуємо погоду в поганому настрої та самопочутті, але невже  погодні умови настільки активно впливають на стан нашого здоров'я? Про те, як покращити якість свого здоров’я і життя в цілому, довідалися користувачі бібліотеки – філії №2, зібравшись за круглим столом на бібліобарометрі «Вплив погоди на організм людини». 
      Захід розпочався бесідою «Метеозалежність: вигадки людей чи реальність», в ході якої бібліотекар  Інна Лоюк зазначила, що про  вплив погоди на здоров'я людини відомо давно. Ще Гіппократ у своїх "Афоризмах" писав, що організм людини поводиться по-різному відносно певної пори року. Читачі дізналися про фактори, які змінюють самопочуття людини та про типи метеозалежних людей, визначили основні симптоми метеозалежності. Тема зацікавила і знайшла відгук у присутніх. Вони активно ділилися своїми власними відчуттями та задавали питання. Цікавим та корисним став перегляд відео «Боремося з метеозалежністю». 
   Друга частина бібліобарометру містила саме ті поради, які сприяють підвищенню захисних сил організму. Бібліотекар Людмила Щур провела огляд літератури, представленої на перегляді «Лікуймося без ліків», 
звернула увагу на корисну дію на організм різноманітних ефірних олій. Також бібліотекар презентувала книгу нашого земляка А. І. Потопальського «Кавбуз – найбільша у світі цілюща ягода» і пригостила присутніх насінням даної незвичної культури (кавбуз – одна з нових культурних рослин, одержана оригiнальним способом при допомозi дiї препаратiв нуклеїнових кислот кавуна i гарбуза, що має свiтовий прiоритет та унікальну цілющу дію).
    Наприкінці учасники заходу мали змогу зміряти свій тиск та отримали пам’ятки «П’ять способів нормалізувати тиск».
     Даний захід спонукає замислитись над тим, який ми маємо стан здоров’я, що за спосіб життя ведемо та як змінити його на краще, адже усі ми хочемо бути здоровими, прожити довге, щасливе і насичене життя.

2 коментарі:

  1. Просто чудово, молодці бібліотекарі, навіть тиск поміряли присутнім. Не знала , що буде такий захід,обов'язково б відвідала. Надалі робіть , шановні бібліотекарі анонс.

    ВідповістиВидалити
  2. Як приємно бачити у стінах бібліотеки дорослих людей. Бо майже завжди на заходах присутні діти, а дорослих людей , щось замало. А тут видно, що дівчата , працівники бібліотеки, справді проводять цікаву і таку потрібну роботу для жителів.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!