Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Летять літа, як білі журавлі

    Тихо кружляючи у своєму танку, опадає листя з дерев. Вранішня прохолода нагадує, що на зміну літу прийшла золота осінь. Саме в перший день жовтня ми відзначаємо День людей похилого віку, адже недаремно осінню життя називають старість.
Летять літа, як білі журавлі,
Дзвенять, як ті волошки в житі,
Та не зникає слід їх на землі,
Якщо для добрих справ були прожиті.
    Саме ці слова стали епітетом до заходу, який підготували в бібліотеці-філії № 4, щоб віддати  шану і повагу людям, у яких великий життєвий шлях. 
       Користувачі бібліотеки зрілого віку були запрошені на фуршет, під час якого у теплій невимушеній атмосфері бібліотекарі розповіли про Міжнародний день людей похилого віку та Міжнародний день ветерана.  
    За чашкою чаю непомітно промайнув час: спогади про молоді літа, працю, дітей  та онуків об’єднали присутніх. Бібліотекарі підготували  дегустацію періодичних видань  «Мистецтво бути читачем: нове й корисне із журналів та газет»,  різноманітні поради щодо  покращення здоров’я. Кожен з присутніх  цього дня отримав, крім хорошого настрою й щирих побажань, власноруч створену бібліотекарями брошуру «Секрети здоров’я».
   Повага до людей похилого віку - один із принципів людяності та моралі. Тому дуже важливо спілкуватися з людьми старшого покоління, цікавитися їхніми проблемами, протягнути руку допомоги, якщо не матеріально, то хоча  би  підтримати морально і не відвертатися від їхніх проблем.

1 коментар:

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!