Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



середу, 4 листопада 2015 р.

Осіння пора єднання


  Чи знаєте ви, яка вона, древлянська осінь? Це і особливий аромат опалого листя, і палаючих багать, її листопадові граційні танки, її посмішки, її вигляд - примхливий, тендітний і трохи бешкетуватий. А ще пані Осінь не любить великого шуму, вона воліє до тихого спілкування за чашкою ароматного чаю. Тоді виникають задушевні бесіди, чудова атмосфера тепла і взаєморозуміння. Саме так сталося під час літературно – музичної дегустації «Аромат чаю з присмаком древлянської осені», яка відбулася 24 жовтня в читальній залі ЦБ ім. М. Островського.
Чарівниця – осінь добралася і до бібліотеки і створила ось таку затишну приємну атмосферу. 
  До свята  підготовлена яскрава книжково – ілюстративна виставка «Ви чуєте? Осінь прийшла!», на якій предствлені твори поетів-коростенців, які талановито оспівали цю неповторну пору року,
а також виставка світлин бібліотекаря Алли Сергієнко «Осіння елегія».
Господині свята прагнули відволікти всіх присутніх від проблем сьогодення і через літературно – музичну дегустацію показати чарівність древлянської осені.  І в них це вийшло!
  Чай і осінь – напрочуд гармонійне поєднання. Це розумієш, коли під час чайної церемонії з вкрапленням історії про чай та різноманітні способи його приготування, слухаєш мелодії осені у виконанні читачів бібліотеки,
насолоджуєшся віршами  поетів-земляків, аматорів поетичного слова про таку незрівнянну  пору, маєш можливість поділитися своїми почуттями з іншими.
  Це дуже потрібно в наш нелегкий час, коли в Україні люди вимушені змінювати своє життя, покидаючи рідні домівки, переїжджати в безпечніші місця  і все починати з початку. Як важливо почути іншого, підтримати в нелегкий час, розрадити теплим словом і уважним відношенням.
   Нещодавно  в Житомирській області стартував проект «Бібліотека як міст культурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб в місцеві громади». Реалізація проекту передбачає проведення публічними бібліотеками області заходів, що сприяють соціальній адаптації переселенців у громади та налагодженню мирного діалогу.
  В рамках проекту і відбулася літературно-музична дегустація, на яку запросили людей, для яких віднедавна Коростень став рідним містом. Серед них - Іван Перемиловський, який торік переїхав з Луганщини та вже встиг познайомитися з громадою міста та  подружитися з бібліотечними працівниками, бо  часто відвідує заходи, які проводяться у стінах бібліотеки.
  Координатор регіонального тренінгового центру «Бібліоміст», головний методист обласної бібліотеки ім. Олега Ольжича Галина Козаченко, яка була присутня на літературно – музичній дегустації, подякувала за приємне чаювання, за осінній настрій, яким зачарували працівники бібліотеки.
   Сподіваємося, що нам вдасться вибороти головний приз конкурсу – книжки сучасних українських авторів, які із задоволенням будуть читати наші користувачі.

4 коментарі:

  1. Вітаю, колеги! Таки гарна древлянська осінь ;)

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже раді, Надіє, що нам вдалося передати красу нашого міста восени.

    ВідповістиВидалити
  3. Який гарний, теплий, ароматний захід! По бібліотечному смачненький! Впевнена, всі ці милі люди отримали незабутні враження.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякуємо, пані Ольго! На кожному заході складається своя неповторна атмосфера і як приємно, коли відчуваєш реакцію присутніх і розумієш, що її вдалося створити.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!