Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто...

…Перемога свята, Перемога!
Свято миру, свободи й весни!

       Скорбота й радість, біль і пам'ять - все це Перемога. Щоб виховувати в юних читачах мужність, почуття патріотизму, повагу та пошану до ветеранів Другої Світової війни, любов до Батьківщини, познайомити з героїчними сторінками історії свого народу,  працівники дитячої бібліотеки-філії №1 ім. Л.Українки  оформили панорамну виставку-пам'ять «Ніхто не забутий, ніщо не забуто».

           Виставка має декілька складових:
- книжкова виставка-інсталяція "Пам'ятаєш, земле, 45-й? Земле, 41-й не забудь!" Розділи виставки говорять самі за себе «Документальна панорама: мемуари, спогади, листи..», «Увінчані славою за подвиг», «Дитинство обпалене війною», «Війна  в художньому обрамленні», «Міста під штурмом», «У граніті, бронзі, у серцях…»
- парад військової техніки – виставка зразків військових машин не тільки періоду Другої світової, а й тієї яка перебуває  в зоні АТО, боронячи цілісність і недоторканість України (моделі техніки надав  читач бібліотеки Богдан Ущапівський).
- фотопанорама «На пам'ять не накладено табу». На макеті карти України розміщено фото найвідоміших місць, об’єктів та пам’ятників періоду війни по областях. 
       Найактивніші читачі бібліотеки були удостоєні права привітати ветеранів Другої Світової війни, які перебувають в ЦСЗР людей похилого віку. Вони подарували їм емблеми у вигляді маків, які виготовила бібліотекар Олена Клименко та солодощі,які надала нам керівник ПП «Продцентр Плюс» Людмила Лінькова.  

2 коментарі:

  1. Очень интересно было смотреть и читать информацию о проделаной работе специалистами детской библиотеки. Молодцы, что не забываете о таком празднике и о ветеранах.Желаю и дальше радовать и детей и взрослых своими творениями иинтересной работой.

    ВідповістиВидалити
  2. Дуже гарно придумали працівники бібліотеки відтворити сторінки Перемоги. Автору такої виставки бажаю і надалі творити щось цікаве і сучасне, бо дивлячись на всю роботу , хочеться завітати до бібліотеки.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!