Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 11 листопада 2014 р.

Тенета торгівлі людьми

  «Найвеличніша з книг – книга життя, яку не можна ні закрити, ні знову відкрити за власним бажанням».
А. Ламартін
    Загрозливою в Україні, на жаль,  як і  в усьому світі, є ситуація торгівлі людьми, які з різних причин  потрапляють в тенета работорговців. Жінок використовують для роботи в домашньому господарстві, народження дитини примусово чи на замовлення, в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів. Незважаючи на всі заходи правового характеру, ситуація продовжує погіршуватись. Усвідомлюючи гостроту проблеми, необхідність попередити, розкрити шляхи попадання в рабство, працівники бібліотеки – філії №4 для своїх користувачів - учнів 10-а та 11-б класів НВК №12 провели зустріч «Тенета торгівлі людьми: необізнаність знищує». 

 Ведуча вечора, провідний спеціаліст бібліотеки Галина Храпійчук, навела приклади потенційних жертв обману, показала відеоролики «Дві маленькі дівчинки», «Сповідь», «Правда про торгівлю людьми», відеоролик на пісню Валерії  «По дороге  любви».
  До розмови була  запрошена представник центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Юліана Матвійчук, яка дала поради тим, хто збираєтеся працювати, навчатися або одружуватися за кордоном.
 Вона запропонувала молоді відповісти на питання анкети «Торгівля людьми – сучасний прояв рабства». В анкетуванні взяли участь  28 чоловік віком від 15 до 17 років. На питання, що таке торгівля людьми, 86% опитуваних відповіли, що це злочин, 14% - бізнес.  Причинами  торгівлі людьми  є бідність - вважають 18%,  міф про гарне життя за кордоном – 25%,  незнання законів і прибутковість – по 11%, непоінформованість – 3%, мовчання жертв – 11%. На питання «Чи актуальною для України є проблема торгівлі людьми?»  більшість (68%) відповіли стверджувально , не знають - 25% і 7% - вважають тему не актуальною. Думки щодо причин потрапляння в руки торговців людьми розділились рівномірно - по 25% : це через свою необізнаність, спробу заробити гроші, мрії про краще життя, через власну недосвідченість.
  До вашої уваги відео репортаж про зустріч місцевого телебачення:

  Питання,  як людина потрапляє в рабство і чи є вихід з такого становища і що ми можемо  зробити для попередження торгівлі людьми, варто було б ставити кожному із нас і тоді таких випадків ставало б менше.

2 коментарі:

  1. Мені здається, що зараз (слава Богу) набагато менше дівчат потрапляють за кордон і "продають" себе. Адже всі тільки і кричать про цю біду! Невже ще комусь розуму не вистачає??? Але це мої думки, а взагалі потрібну справу робите, молодь повинна знати про все

    ВідповістиВидалити
  2. Ми теж так вважаємо, проте трапляється ще багато сумних випадків. Мабуть тому і краще їх попереджувати...

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!