Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

Бронепоїзди, люди та їх долі

  Як ви вважаєте, який зв’язок між бронепоїздом та бібліотекою, в даному  випадку, центральною бібліотекою ім. М. Островського? Самий прямий. Основу фонду бібліотеки склали книги, подаровані в роки громадянської війни командиром бронепоїзда Іллею Блінковим. Тому не дивно, що 9 жовтня 2014 року саме в читальній залі ЦБ ім. М. Островського відбулася зустріч з Андрієм Кайнараном, автором книги «Бронепоезда 41-го: Юго – Западное направление». 


     Корисно спілкуватися із зацікавленою своєю справою людиною, яка глибоко і всебічно володіє дослідженою темою. Видань, в яких описуються бойові дії бронепоїздів дуже мало. Тим більше, якщо це стосується непростого періоду початку Великої Вітчизняної війни, факти про який довгий час замовчувались. Автор працював над книгою два роки, дослідив багато архівних документів, вишукуючи потрібні відомості по крихтах. Науково - популярна література, зазвичай, неупереджена, але дана книга - особливий виняток, в ній значну увагу приділено особовому складу бронепоїздів - людям і їхнім долям. Ця книжка цікава для нас, коростенців, ще й тим, що вона містіть інформацію про бронепоїзди, що курсували Південно – Західною залізницею.

  Розповідь Андрія Валерійовича надзвичайно зацікавила присутніх, відбулася жвава дискусія по деяких історичних фактах. 
  Хочемо коротко розповісти про автора, адже ця ще досить молода людина змогла дослідити і опублікувати таку фундаментальну працю. Андрій Кайнаран народився в 1979 році в сім’ї військовослужбовця. Дитинство його пройшло на Крайній Півночі, в Архангельській області. В 1991 році батька перевели в Україну і школу юнак закінчив уже в Києві. За фахом він теж військовий, навчався в Київському вищому інженерному радіотехнічному училищі протиповітряної оборони, а в 2001 році закінчив Київський військовий двічі орденів Червоного прапора інститут управління і зв’язку. Кадровий офіцер в запасі. Голова громадської організації КІУР (Київський укріпрайон). Військовою історією захоплювався з дитинства і це захоплення відтворилося в його книзі. Має ще багато напрацювань, які ми сподіваємося побачити найближчим часом.

     Автор подарував 12 примірників видання бібліотекам ЦБС, залишивши автографи. Всіх, кому цікава дана тема, запрошуємо до бібліотек міста, де ви зможете детальніше познайомитися з цією змістовною історичною книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!