Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 16 травня 2014 р.

Шляхами Подвигу і Слави

  Минуло майже сім десятиліть після завершення Великої Вітчизняної війни, а подвиг нашого народу бентежить пам'ять ветеранів, хвилює серця нових поколінь. У бронзі і граніті, в книгах і піснях увічнено безсмертний подвиг наших героїв.
  З метою розширення знань про події Великої Вітчизняної війни, визволення нашого рідного міста Коростеня  від загарбників, виховання патріотизму працівниками бібліотеки – філії №2 було проведено історичний квест – екскурсію «Встеляйте квітами дороги, що мир несли в наш край…» для учнів міського ліцею. 

  За два тижні до проведення заходу школярі  ознайомились з літературою про героїчне минуле Коростенщини, зокрема з книгою Антона Клименка «Нескорена Коростенщина», «Запам’ятаймо їх імена: вони чесно служили Батьківщині », «Ними пишається Коростень» та інші. Але краєзнавчий матеріал  тільки по книгах не вивчити.  Захід у формі історичного квесту (послідовного виконання заздалегідь підготовлених завдань) мав на меті допомогти дітям краще запам’ятати інформацію. Квест розпочався  у читальній залі книгозбірні, де було визначено    завдання для учасників за такими напрямками:
  - військові події, що відбувалися на Коростенщині;
  - героїчні постаті;
  - пам’ятки історії.




    Затим відбулася подорож по історичних місцях Коростеня, пов’язаних з подіями Великої Вітчизняної війни. Маршрут був розроблений таким чином, щоб за короткий проміжок часу можна було охопити максимальну кількість пам’яток міста, а також отримати вичерпну інформацію у вигляді історичних фактів. Учні біля братських могил, обелісків, музею «Скеля» читали вірші про Велику вітчизняну війну, відповідали на запитання, відгадували загадки на військову тематику, покладали квіти. 



Також було організовано флеш – моб «Ми – за мир!».  






  Всі учасники квесту отримали незабутні враження і призи.
  Жива людська пам'ять стукає в наші серця дзвоном, обелісками, братськими могилами і поки існує наш рід, існуватиме і пам'ять, бо без неї немає майбутнього. А пам’ятки історії - це своєрідний міст між поколіннями, невичерпне джерело духовних основ і мудрості нації.

6 коментарів:

  1. Які ви молодчинки!!! Чудовий захід!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо! Намагаємося використовувати нові форми роботи і від того самі отримуємо велике задоволення!

      Видалити
  2. Дуже цікавий,корисний,інтерактивний захід!!! Рада за Вас,колеги, Молодці !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щиро вдячні за приємні слова на нашу адресу. Будемо і надалі творчо підходити до своєї роботи.

      Видалити
  3. Ви, супер молодці!!! Такі масові заходи дуже повчальні, як для дітей, так і для дорослих. Бажаю успіхів і в подальшій роботі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі, на даний час патріотичне виховання молодого покоління має особливе значення.Завдяки новим інтерактивним формам масової роботи з користувачами, маємо можливість багатогранно, всебічно розкрити тему.

      Видалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!