Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 14 січня 2014 р.

Сірникове диво

  В усіх нас живе бажання створювати незвичне своїми руками. Мабуть, вся справа в процесі творення, коли на очах відбувається народження краси, і в почутті задоволення і радості, що приходить із закінченням роботи.
  Віктор Шуляренко багато років користується послугами бібліотеки-філії №2. Це надзвичайно талановита людина, інвалід з дитинства, ще в юні роки зацікавився мистецтвом конструювання моделей із сірників. 








   Але більш активно розпочав працювати в цьому напрямку з появою Інтернету в бібліотеці. Хімик Жан Шансель, котрий 300 років тому винайшов сірники, був би здивований, коли б дізнався, як нащадки використовують його винахід. За допомогою багатьох тисяч дерев'яних паличок створюються унікальні речі. Віктор сконструював понад 100 виробів. Це - макети храмів та соборів, колодязів, млинів, будинків, електровозів, 
а також телевежі, що сягає близько 1,5м заввишки.

На даний час майстер планує представити свої вироби на розгляд комісії Книги рекордів України. У якості номінанта виставляється унікальна залізна дорога з потягом, що рухається, загальною довжиною понад 7 метрів. 













   З Інтернету Віктор Шуляренко черпає потрібну інформацію, тісно спілкується і обмінюється досвідом з однодумцями, також підтримує тісний зв'язок зі своїм наставником, автором книги "Дивовижні поробки з сірників" Йосипом Осташинським, ім'я якого в 2009 році занесено до Книги рекордів України. Майстер говорить: "Я відвідую бібліотеку вже дуже давно. Потрібну мені важливу інформацію для реалізації своїх задумів і планів, зокрема точного конструювання моделей, знахожу не тільки в книгах, а й за допомогою мережі Інтернет. Щиро дякую за надану можливість". Виставки його виробів неодноразово демонструвалися в книгозбірні. Творчість Віктора Шуляренка захоплює і дорослого, і юного користувача бібліотеки. Ось так і живе Віктор зі своїм хобі, яке прикрашає його життя і радує оточуючих. 
   Любіть людей, намагайтеся робити їх життя радіснішим і у вас обов'язково проявляться таланти! Бажаємо всім знайти своє захоплення в житті!

11 коментарів:

  1. Дуже сподобалась ваша інформація.Роботи майстра вражають своєю унікальністю.Нехай здійсниться його мрія та ім'я Віктора Шуляренка буде занесено до Книги рекордів України.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за підтримку, пані Тетяно! Ми теж вважаємо, що роботи Віктора Шуляренка заслуговують, щоб ввійти до Книги рекордів України.

    ВідповістиВидалити
  3. Цікаво! Актуально! Молодець! У Вас золоті руки.Бажаю успіхів в книзі рекордів.

    ВідповістиВидалити
  4. Чудові роботи і золоті руки у майстра. Хочу побажати йому творчого натхнення та нових здобутків!

    ВідповістиВидалити
  5. Роботи Віктора Шуляренка дуже сподобались.Вони гідні Книги рекордів України.

    ВідповістиВидалити
  6. Цікаво!Молодці! Роботи вражають.

    ВідповістиВидалити
  7. Молодці любі колеги, дякуємо,що знаходите таких цікавих людей.

    ВідповістиВидалити
  8. Так, дійсно -це справжні, унікальні витвори мистецтва.

    ВідповістиВидалити
  9. Дуже гарні і майстерно зроблені роботи. Мій свекор раніше займався моделями із сірників і я знаю наскільки це кропітка праця.Бажаю автору натхнення і велика подяка колегам за можливість майстрам показувати свої роботи.

    ВідповістиВидалити
  10. Дякуємо за гарні слова на адресу Віктора Шуляренка, талант майстра дійсно заслуговує на визнання. Приємно, що ви всі завітали до нашого блогу. Як вам навчається, колеги? Успіхів, наполегливості, хай все вдається!

    ВідповістиВидалити
  11. Надзвичайно вражає! Роботи, виконані у такій техніці просто фантастичні. Вболіваємо за вашого майстра та бажаємо йому тільки перемоги!!!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!