Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 9 лютого 2012 р.

Приємно бути «Чудо - блогом»


           Несподівано на нас звалилася радість у вигляді нагороди «Чудо -  блог»,  дійсно «чудо чудное, диво дивное». Перш за все дякуємо Наталії з «Библиотеки без барьеров» - http://om222.blogspot.com/, звісно, це приємно, але тепер треба ШЕЛЕСТІТИ на цю тему. Почнемо.    Для того, щоб продовжити естафету, потрібно:
-  Подякувати тому, хто нагородив і розмістити активне посилання на його блог.
-   Розмістити на своєму блозі зображення нагороди.
-   Передати естафету іншим цікавим блогам.
-   Написати сім фактів про себе.
-   Повідомити номінантів про нагороду в коментарях.


Сім фактів про себе:
1.       Блог наш виключно серйозний, тому що розповідає про рідну Коростенську міську ЦБС. Відповідно – колективний розум і мозковий штурм, інколи стає у пригоді. Але ми не тільки офіційні, дивись п. 2.
2.        Полюбляємо ліричні відступи, іноді дозволяємо їх собі і відпочиваємо душею, небайдужі до позитиву в усіх його проявах і до веселих людей.
3.       А ще - любимо все гарне і особливо – зупиняти миттєвості в фотографіях та створювати відеоролики із них, свого роду релакс.
4.       Взагалі,  за паспортом, тобто по профілю: приваблива, чарівна, дещо зіркова, в цілому серйозна та відповідальна, інколи вітряна та безпосередня пані в повному розквіті всіх можливостей. На резонне питання, чому тоді «БібліоШЕЛЕСТ», відповідаємо: це – літературний псевдонім (якщо Аврорі Дюпен можна, то чому б нам ні).
5.       Виявляється, писати про себе досить складно. Що ж іще? В прикмети не віримо, число 13 вважаємо виключно щасливим, адже день народження нашого блогу – 13 квітня.
6.       Генетично небайдужі до книги, читання і взагалі, до будь - якої інформації, чи то Інет, глиняні таблички, пергаментні сувої, «рукописи, котрі не горять», а також флешки, диски та електронні книги.
7.       Пишемо сценарії, проводимо  масові заходи і спілкуємося  з улюбленими читачами і відвідувачами блогу.

  За правилами потрібно передати естафету іншим семи блогам. Приємно і в той же час шкода, що наші улюблені блоги вже одаровані цією нагородою. Хоча б згадаємо їх: «Спокушаючи книгою» - надзвичайно чудовий, позитивній і цікавий блог,  «Методична служба публічних бібліотек Київа» - дає багато корисної професійної інформації, «Библиомания» -  гарний матеріал про сучасні бібліотеки світу, рейтинги нових книг,  «Библиопчелка» - дуже вдячні за «Уроки блоггинга» , хотілося б перераховувати і далі, але потрібно закінчувати ліричний відступ і приступати до справи.
Ось наш перелік блогів, котрим  передаємо нагороду:

1.       Бібліотечний блог для молоді Тернопілля - http://youthtyl.blogspot.com/ - запрошує до розмови про бібліотеки, книги та молодь, про день вчорашній, сьогоднішній та плани на майбутнє, розповідає про людей, їх думки і мрії…А ще нам надзвичайно подобається їх слайд - шоу.

2.       КНИГИ + ФРАЗЫhttp://knigi-i-frazy.blogspot.com/ - дуже цікаве бачення книг і авторські нестандартні анотації на них, смачний літературний коктейль.

3.       ЦБС Котовського району - http://kotovskrcbs.blogspot.com/ -  бібліотечна, інтелектуальна, безкорисна, людяна, інформаційна, оптимістична, толерантна, ерудована команда активістів гарно інформує про себе і свою роботу.

4.       Блог Долинської ЦРБ - http://biblio-dcrb.blogspot.com/ - - популяризує літературну творчість місцевої молоді у різних жанрах.

5.       Юношеские библиотеки Украины - http://youth-libraries.blogspot.com/ - мандрують мріями у безмежному морі можливостей.

6.       Блог Каланчацької ЦБС - http://kalanchakcbs.blogspot.com/ - колеги цікаво, яскраво, масштабно описують свої масові заходи.

7.       Блог Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара - http://blog.lib.kherson.ua/ - креативний, творчий, неординарний. Особливо зацікавлює погляд на сучасну українську літературу.

   Всім новообраним «Чудо - блогам» зичимо успіхів і творчого натхнення!

10 коментарів:

  1. Любі колеги, щиро вдячна за такі відгуки. Приємно бути вам у нагоді. Дякую, що не забуваєте. Одна підказка - блоги можна обирати декілька раз:-) Тому і ми можете потрапити до цього списку неодноразово!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Тетяно, за підказку, а ми то мудрували, вишукуючи новеньких номінантів:)

    ВідповістиВидалити
  3. Дякуємо;)
    Шановні зіркові, привабливі, серйозні і чарівні... колеги! Спасибі за блог, який завжди читаю з величезним задоволенням!!!
    І спасибі Вам за те, що Ви є!!!
    До зустрічі в реалі!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже приємно, sv, чути такі добрі слова на свою адресу!Дякуємо! Зустріч в реалі - гарна ідея:)
      З нетерпінням чекаємо на Вашу публікацію "Чудо-блогу".

      Видалити
  4. Прийміть щирі вітання, шановні колеги!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Ну вот, благодаря вашим семи фактам, я теперь знаю о вас чуть больше. Это приятно, ведь я одна из ваших первых читателей-почитателей. Спасибо и за вашу версию чудо-блогов: есть довольно интересные и вместе с тем, доселе мне не известные.
    Удачи, БиблиоШелест! Шуршите и дальше! :)

    ВідповістиВидалити
  6. Спасибо, VolNa, очень признательны за поддержку нашего блога с момента его появления! И очень рады за Ваш Чудо-блог, что ни говори, а Вы уже метр:)Пойдем шуршать дальше.

    ВідповістиВидалити
  7. Наталія Карплюк17 лютого 2012 р. о 13:56

    Мені так приємно було прочитати що ви Чудо-блог! Це просто слава! На вас рівняються наші новенькі: Овручбібліофест,Бібліовіконце Олевщини, Бібліомалин та Бібліопрстір і надіються на вашу дружню допомогу.Сім'я бібліотечних блогів Житомирщини зростає!!

    ВідповістиВидалити
  8. З радістю дізналися, що в сім'ї бібліоблогів Житомирщини поповнення! Бажаємо новачкам творчого натхнення, будемо раді надати допомогу всім, хто цього потребуватиме.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!