Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

Із серця – і слова, і звуки


   Справжнім шанувальникам поетичного слова не тільки в Коростені, а й в багатьох інших містах і селах України і навіть за кордоном, добре відоме ім’я Галини Василівни Цепкової, члена Спілки письменників України. А якщо подивитися на неї простіше – це талановита поетеса та чудова жінка, трепетна та ніжна, духовна внутрішня сутність якої породжує музику її віршів. Дуже гарно про Цепкову сказала коростенська художниця Катерина Лисова: « Знак її долі – Терези. Мала б бути спокійною, раціональною, врівноваженою. Та вона – як весняний вітерець, що шурхотить то у верховітті, то по долу…Якщо вона й Терези, то ті, котрі порожніми ніколи не бувають. На одній шальці вагомий творчий доробок, на іншій – яскраві поетичні образи, що збурюють душу, примушують прискорено битися серце і вже просяться на чистий листок…»
    Ми дійсно небайдужі до Галини Василівни. Мабуть тому, що вона чудова, добра і світла людина, а ще тому, що багато років вона працювала поряд з нами. В минулому році  святкували ми  її ювілей і розповідали про нього на нашому блозі - «Закохана в цей незбагненний світ». А тепер нова радість – своєрідне свято слова – презентація нової книги нашої поетеси «Радости земные». Поетеса читала свої самобутні вірші, а ми вирішили зробити для неї подарунок – огляд-презентацію всіх її збірок «Закохана в музику слова», яку пропонуємо до вашої уваги.

  Ще одним подарунком Галині Василівні став виступ викладачів школи мистецтв. 

 Спілкуватися з Галиною Василівною завжди легко і приємно, вона вміє створити теплу, невимушену атмосферу і тоді час летить дуже швидко. Цей рік для Г. В. Цепкової тричі ювілейний: двадцять років від виходу її першої збірки "Надеюсь. Верую. Люблю", п'ятнадцять років, як поетесу прийняли в Спілку письменників України і  вихід десятої книги. Це все разом взяте і стало нагодою творчої зустрічі «Від неба – світло, від землі – життя, із серця – і слова, і звуки». Надаємо невеликий відеосюжет цієї зустрічі.



  Яскрава жінка – спалах, налаштувавши струни своєї душі, дарує чарівну мелодію поетичного слова рідному місту, аби лишити добрий слід на цій землі.












                                                       Цікаві моменти зустрічі у світлинах.

4 коментарі:

  1. Вітаємо Галину Василівну із визначними подіями у її житті, бажаємо творчого натхнення, добробуту, здоров'я та злагоди.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Всезнайко! Обов'язково передамо ваші побажання Галині Василівні!

    ВідповістиВидалити
  3. Дійсно, зустріч була дуже теплою і душевною. Гарна людина, чудові вірші, цікаве спілкування.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!