Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 30 листопада 2012 р.

Перший крок у світ книжок


  Цікавим і корисним є перше відвідування бібліотеки першокласниками. Те, як вони будуть любити книгу, її цінувати, великою мірою залежить від бібліотекаря.  Справжнє свято подарували першокласникам працівники бібліотеки – філії №4, які підготували і провели посвяту в читачі «Зустріч з прекрасним». Тисячу років живе на світі казка – мудрий учитель, даруючи  оптимізм і віру в перемогу добрих сил над злими, сповнюючи радістю від зустрічі з прекрасним. На прикладі казкових персонажів діти змогли осягнути складний світ людських взаємин, вчилися відрізняти добро від зла, а також робити добрі вчинки. Зачарувавши Василису Прекрасну, Змій Горинич, Кощій Безсмертний, Баба Яга своїми хитрощами та химерами хотіли ввести в оману наших гостей. Але, як в кожній казці, добро перемагає зло, так і наші першокласники зуміли своїми знаннями і згуртованістю подолати чари та визволити з полону Василису Премудру. Вона подякувала дітям за допомогу, похвалила за те, що вони добре знають і люблять казки, мають бажання читати і знають, як потрібно поводитися в бібліотеці.
 

  Бібліотекар ознайомила діток з переглядом літератури «Книжка вчить, як на світі жить», наголосила, що в бібліотеці завжди раді зустрічам з читачами.
 

7 коментарів:

  1. Дуже цікава у Вас посвята, молодці. Так тримати!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо, Бібліо-познайко, з такими вдячними читачами, як першоколасники, спілкуватися цікаво і приємно.

    ВідповістиВидалити
  3. Ви маєте чудовий ніжний осінній фон блогу...
    Те, що стільки уваги приділяєте першокласникам - це розумна тактика:-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Тетяно, передивились декілька вариантів фонів, зупинились на цьому. Але мабуть скоро треба буде змінювати на зимовий, у нас сьогодні перший морозець.
      Щодо першокласників. З дітьми завжди цікаво працювати, тим більше, що вони гарно сприймають все нове.

      Видалити
  4. Дуже гарний і цікавий захід, для юних читачів це справжнє свято. Правильно, якщо ми хочемо, щоб завтрашній наш читач захоплювався книгою і читанням, мав різнобічні інтереси, то сьогодні ми повинні приділяти увагу ставленню дітей до книги і бібліотеки.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дійсно, Ольго, відношення до книги формується у дитинстві, тим більше, що зараз у дітей інші інтереси. Від того, чи зможемо ми зацікавити малечу, багато в чому залежить, який буде і чи буде взагалі в бібліотеці дорослий читач.

      Видалити
  5. Для першокласників справжнє свято ви організували,шановні колеги, адже урочисто першокласникам було присвоєно звання "Читач", така подія діткам запам'ятається надовго.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!