Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 12 травня 2017 р.

Війна крізь долі, почуття і життя

Цим людям величним і скромним,
Що в назвах фронтів титанічних
Пронесли наймення твоє.
Ти словом достойним розкажеш
Своїм поколінням потомним,
Чому їм довічну пошану
Твій вдячний народ оддає!
  
  Друга світова війна. Вона стала для нас історією, яка відображена на фотографіях, картинах, записана в книгах, щоденниках і листах звичайних солдатів, яка залишилася назавжди в серцях мільйонів людей. З глибокою вдячністю коростенці пам’ятають тих, хто визволяв наше місто і пишаються своїми героями-визволителями.

  10 травня в центральній міській бібліотеці для учнів 10 класу ЗОШ №3 відбулася історична година-пошук «Війна крізь долі, почуття й життя». Передувала заходу значна пошукова робота, результатом якої стали видання: ювілейна пам’ятка «Сім героїчних діб підземного гарнізону» (до 95-річчя від дня народження П.Ю.Білозерова) та біобібліографічний нарис «Командир підводного човна» (до 115-ої річниці О.В.Трипольського).
  Мало хто знає, що в Коростені була своя «Брестська фортеця» - не менш героїчна, але, на жаль, менш відома. В оточенні гітлерівців тримав смертельну оборону «підземний гарнізон» під командуванням майора Білозерова. А Олександр Трипольський, наш земляк, був одним із тих, кому судилося накреслити найперші рядки героїчного літопису підводного флоту.
  Із сторінками біографій цих особистотей познайомили присутніх бібліотекарі відділу обслуговувння А. Сергієнко та Л. Грохольска та представили  присвячені О. Трипольскому та П. Білозерову краєзнавчі видання, про які ви більш детально можете дізнатися на сайті нашої ЦБС. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!