Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Травневий день у вишиванку вбраний

     У третій четвер травня вся Україна святкує день вишиванки. В цей гарний сонячний день у читальній залі міської бібліотеки зібралося багато гостей, друзів та відвідувачів, одягнених у вишиванки, на свято творчого дозвілля «Життя – у вишиванці, а вишиванка – у житті».  
  Розпочалось свято подорожжю в прекрасний неповторний світ історії вишивки, яка бере свій початок ще за часів скіфів та не втрачає своїх позицій до сьогодення. Українську вишиванку – символ любові та єдності, щасливої долі, здоров'я,  краси і пам'яті роду - знають і люблять у всьому світі.         
  Прикрасою дійства стала мультимедійна презентація, яка ілюструвала розповідь ведучих. Оспівували вишиванку чудові українські пісні та вірші  у виконанні учнів загальноосвітньої школи №3 Чегодаєвої Марини і Марченко Юлії, в яких підкреслили, що вишита сорочка була, є і буде оберегом для кожного з нас.  Родзинкою стала виставка – інсталяція «Вишиванка – твій генетичний код», на якій розміщено вишиті роботи давніх часів та сучасні, а ще доповнили її книги, переглянувши які можна дізнатись історію української вишивки та при бажанні, навіть, навчитись вишивати. 
На завершення заходу гостям було запропоновано фотосесію у вишиванках. Пропонуємо переглянути відео «Травневий день у вишиванку вбраний». 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!