Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

Афганістан: далекий і чужий, у нашій пам’яті живий

Поклон вам, герои Афгана,
Земной вам, родные, поклон!
Пусть все заживут ваши раны,
Пусть стихнет болезненный стон.
Ваш подвиг никто не забудет,
Средь праздничных дней и молвы.
Любимые славные люди,
Да будете счастливы вы!

Афганістан… 25 років у нашій свідомості прописано це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла.
У міському ліцеї працівниками бібліотеки – філії № 2 було проведено вечір – пам’ять «Ті чорні ночі, чорні дні мені ввижаються вві сні, краплини крові на снігу – про них я пам'ять збережу…» для учнів 9 – х класів. 





Ведуча заходу завідуюча бібліотекою Тетяна Маєвська коротко ознайомила школярів зі сторінками історії афганської війни, познайомила учнів з тематичною літературою, представленою на перегляді «Афганістан: гортаємо сторінки історії». Доповненням до розповіді стали: відео – презентація «Час і досі не загоїв рани…», прозвучали пісні та вірші даної тематики.

Війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, переінакшила надії, плани, понівечила тіла і долі, але разом з тим серед страшних небезпек, вогню, крові, людського напруження – воїни мужніли, загартовувались. Особливо хвилюючим був виступ воїна – інтернаціоналіста Івана Васильовича Поліняки, який поділився з присутніми власними спогадами та розповів про військову відданість та братерство. Староста класу Юрій Задорожний від імені всіх присутніх подякував гостю за відвагу та мужність. Учасники заходу вшанували пам’ять полеглих воїнів – афганців хвилиною мовчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!