Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

Як досягається гармонія Цілого

   Це  не схоже на звичне, буденне. Це - інша реальність, інше сприйняття життя. Це - вікно в паралельний світ через вірші, через музику, через пісні. Зупинена мить у фотографії і образи, які навіває музика. Талановито? Напевно. Хоча б тому, що зачіпає.  Не стандартно? Так.  Хіба можна загнати людину - творця в стандарти?
Художник всегда
Чуть-чуть не дотягивает
До Волшебника.
Всегда.
  Ми вже не вперше зустрічаємося з творчістю Тимофія Сердечного («Звуки,краски, силы, формы, слова и настроения»)


 Виставка чудових світлин, в яких бачиш звичне зовсім по-новому, пісні, які торкають душу та цікаве спілкування – все це об’єднане однією темою – дерева, трави, ріка, небо.

 


  Мабуть, любов до дерев закладена в нас на генетичному рівні, дає про себе знати древлянське коріння. Адже сама назва «Коростень – Іскоростень - Іскорость» за легендою походить від «із кори стін із дерева», та й слово «древляни» промовляє саме за себе.
Нам пора у деревьев учиться трудиться,
Рождаться, расти, плодоносить
И в неге неспешной дремать, умирать.
Учиться стойкости, гибкости,
Мудрости немногословия, этике и эстетике.
Дружелюбию и разнообразию,
Благородному изначальному Образу,
Что от древних ушедших людей
В деревьях как в книгах хранится.



  А ще виявилося, що Тимофій Сердечний колись власноруч створював мініатюрні книжечки за всіма законами книжкової графіки та палітурного мистецтва і вся ця чудо-бібліотечка вмістилася ось у таку скриньку.

  
    Відкриттям для коростенців був виступ гості Тимофія Сердечного із Малина Ольги Гури, яка свої музичні ліричні твори виконувала на кельтській арфі. Це було несподівано, хвилююче, душе ніжно, спокійно і мелодійно.
  
Ще одним гостем вечора був  В'ячеслав Гуменюк, про якого ми розповідали в пості «Душі завмерлі струни»
  Незабаром на закритті виставки світлин  відбудеться концерт Тимофія - музичний дарунок творів для голосу і гітари, в якому буде звучати ще й ренесансна лютня. Приємний сюрприз, чи не так?! Тож чекаємо на вас 1 листопада о 16.00, приходьте, не пошкодуєте!

5 коментарів:

  1. Приємно, що якраз в бібліотеці відбуваються творчі зустрічі з цікавими талановитими людьми і особливо тішить вихід у світ нової книги нашого земляка Тимофія Сердечного. Бібліотекарям велике спасибі за гарне змістовне висвітлення заходу. Навіть не побувавши на вечорі, можна відчути благодатну мистецьку ауру, що передають світлини, презентація та відеоматеріали.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Галино! Приємно, що вдалося передати енергетику зустрічі. Але краще один раз побачити, тож чекаємо Вас в бібліотеці.

      Видалити
  2. Творчий вечір насправді був надзвичайним, про нього просто не можна не розповісти. Дякуємо, Галино, за підтримку і позитивний відгук!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!