Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

Романсу світлі почуття

Играет музыка осеннего романса,
Все слушают и в зале тишина.
Лишь только музыка осеннего романса
Вливается в озябшие сердца.

   За вікном прекрасна пора року - золота Осінь, яка своєю красою причарувала не одну людську душу. Не змогли і ми оминути тему мелодії Осені. В читальній залі центральної бібліотеки ім. М. Островського у тісному колі  зібралися близькі за духом і настроєм люди аби поринути в мелодійний чуттєвий світ золотого Романсу.
  Ось як тепло, як несподівано сказала про романс Ліна Костенко. І справді, коли поруч звучить романс, хочеться вірити, що любимо ми і люблять нас. Романс повертає на стежки щасливого чи втраченого кохання, нагадуючи, що є такі цінності, якими не можна нехтувати. Романсу довіряли свої найпотаємніші думки в усі часи. Саме романс доніс до наших днів щиру любов Євгена Гребінки, палке кохання Івана Франка, тривогу й сум Олександра Олеся. Про історію і сьогодення романсу  розповідали ведучі вечора Галина Примак і Світлана Мельничук. 

  Мабуть більше за все романс хвилює душу, коли звучить тут і зараз у живому виконанні. Тоді відчувається незримий, але тісний зв’язок виконавця та слухачів. Такі знайомі, але неповторні українські романси - «Місяць на небі», «Ніч яка місячна» співали - викладач школи мистецтв ім. О. Білошицького Олександр Вербило; 
«Ой ти дівчино з горіха зерня», «Чорнобривці» під акомпанемент Олени Іванченко молодий талановитий співак Іван Буткалюк.

  Ще раз нагадав, що романс був, є і залишається в теперішньому часі віртуозний майстер гри на гітарі Тимофій Сердечний, який виконав власні романси «Осінній романс» і «Порцеляновий Будда».
Бібліотекарі створили презентацію, присвячену романсу, відеоролик з краєвидами осіннього Коростеня під супровід романсу та книжкову виставку «Романсу світлі почуття».

  Ось таким був вечір романсу «Сьогодні Муза в серці править бал», який дав змогу доторкнулися до краси в музиці і в почуттях. І хочеться вірити, що після цієї зустрічі ми стали добрішими, розкрили Зір Душі і відчули красу навколишнього світу і людей, які нас оточують. 

4 коментарі:

  1. Замечательное мероприятие для души прошло в Вашей библиотеке! Люблю русский романс и всегда с удовольствием бываю на таких мероприятиях. Повезло Вашим читателям, поздравляю!

    ВідповістиВидалити
  2. Свято і справді вражаюче! Чудові світлини і захоплююче відео!

    ВідповістиВидалити
  3. Романс... Сповнена глибокого чуття, ллється мелодія солоспіву. Глибокі почуття, найпотаємніші порухи серця панують у невеличкому за розміром творі. Голос зливається зі словом, слово - з інструментальним супроводом.

    ВідповістиВидалити
  4. Интересный поэтический вечер. Профессионально разработан сценарий программы мероприятия. Это наилучшая постановка из тех, которых я видел в библиотеке. Профессиональное мастерство библиотекарей и методистов растет!.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!