Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 11 жовтня 2012 р.

Феєрія бібліотечної майстерності

 
Відцвітають айстри і жоржини,
Наступає хризантемний час.
 Кетягом червоним горобини
  День бібліотек вітає нас.

  
     28 вересня в центральній бібліотеці ім. М.Островського проходив конкурс професійної майстерності працівників Коростенської міської ЦБС «Найкращий молодий бібліотекар ЦБС». Конкурс приурочено до Всеукраїнського дня бібліотек.
 

   В залі зібралися  люди, які все життя зберігають диво людського творіння, скарбницю людських знань – книгу, тобто працівники бібліотек міста, представники місцевої влади, журналісти та користувачі бібліотек.
  З привітальним словом звернулася до всіх директор ЦБС Боцман Г.І. Привітали  зі святом і заступник міського голови Дзиґа О.О та Сатяєва К.М., яка подарувала  для міської ЦБС ноутбук від кандидата до Верховної Ради Тимошенка М.М.
   Далі всі присутні мали змогу познайомитися з  молодими спеціалістами наших  бібліотек, які стали  учасниками конкурсу. Це: Мельничук Світлана – бібліотекар ЦБ ім. М. Островського, Примаченко Тетяна – бібліограф ЦБС, Грищенко Аліна, Капітула Тетяна, Васьківська Марина – бібліотекарі бібліотеки – філії №1, Архипчук Інна – бібліотекар бібліотеки – філії №2 та Борова Ольга – бібліотекар бібліотеки – філії №3. Тож після знайомства з такими молодими, кмітливими і знаючими колегами розпочався перший конкурс «Привітання та представлення себе, своєї бібліотеки».
 
 
  Другий конкурс «Факти з біографії» - це така собі літературна розминка, коли ведучі зачитували реалії з життя певного видатного українського поета чи письменника, а учасниці давали відповідь, хто це. Дуже радувало те, що всі учасниці відповідали вірно, бо ж знання літератури - це основа бібліотечної професії.
  В бібліотечній  роботі важливу роль відіграють фахові вміння та навички. Вони полягають в тому, що бібліотекар повинен знати інтереси своїх читачів,  прізвища письменників, назви книг, каталоги, картотеки, таблиці ББК та ін. Тож слідуючий конкурс «Завдання бібліотечні» складався із 3-х завдань : «Ох ці формуляри», «Як маяк для моряка, так для бібліотекаря ББК», «Назвіть одним словом» і показав, як наші учасниці володіють професійною майстерністю.
  Найвідповідальнішим питанням для бібліотекарів є робота з користувачами. У четвертому конкурсі «Читачі – це все для нас» учасниці розказали та показали, використовуючи мультимедійну техніку, які форми роботи вони застосовують, працюючи з користувачами.
   Бібліотекар – не тільки охоронець книжкових багатств, порадник, друг читача. Він має бути і актором, і поетом, і артистом.  Конкурс - імпровізація «Книжкові берегині, на всі руки майстрині» дав змогу нашим учасницям продемонструвати свої вміння готувати, пекти, майстерність в рукоділлі та інших своїх хобі.

   Протягом конкурсної програми були проведені  цікаві бліц - вікторини для всіх присутніх в залі.
   І на кінець настала хвилююча мить для учасниць, тобто підбиття підсумків та нагородження   переможців конкурсу «Найкращий молодий бібліотекар ЦБС». 
Третє місце  та титул глядацьких симпатій отримала Борова Ольга, друге місце -  Грищенко Аліна, перше місце – Примаченко Тетяна. Крім цього, всім учасницям були вручені заохочувальні  подарунки  та оплески глядачів.
   Пропонуємо переглянути пробу відеопера власного виробництва.
 
 
   Всі запрошені та гості нашого заходу ще раз пересвідчились у тому, що бібліотекарі – це люди творчі, освічені, ініціативні,  фахівці своєї справи і такі спеціалісти потрібні у всі часи.
   Конкурс висвітлили місцеві ЗМІ: телебачення, газети та радіо. Запис радіпередачі ви можете прослухати нижче.
 
 
   Від душі хочеться  побажати всім бібліотечним працівникам здоров’я, щастя, благополуччя, успіхів, а ще – твердості духу, стійкості, енергії і оптимізму, взаєморозуміння , які допоможуть вистояти в наш нелегкий час.
 
 

  

 

5 коментарів:

  1. Вітаю переможців НАЙКРАЩИХ серед найкращих! Молодці!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, Ларисо! Дуже приємна увага нашого вчителя, професіонала і просто гарної людини!

      Видалити
  2. Вітаю переможців!Молодці дівчата,так тримати.Сценарій дуже хороший,висвітлюйте свої сценарії на блозі.МОЛОДЦІ коростенки-бібліотекарі!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будемо старатися і надалі бути цікавими, творчими,креативними. Дякуємо за вітання!

      Видалити
  3. Профі.Як же гарно про Вас відгукнувся заступник міського голови! Підтримки вам від влади та громади в лиці читачів.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!