Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 30 вересня 2023 р.

Моя Україна - колискова козацької слави


       Понад усе у всі часи українці цінували свою свободу. Тому  через це воювати нам доводилось багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті.

      Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ, та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до саможертовності, яка дивує увесь світ. Не раз ми воювали і боролись. Переможемо і цього разу.

      Які вони - українські воїни Х, ХVІІ, ХХІ століть? Дружинники Київської Русі ІХ – ХІІІ століття; козаки XV – XVIII століття; опришки  XVI  - XIX століття; Січові стрільці  ХХ століття (1914-1920 роки); вояки УПА 1942 - 1954 роки; самооборона, «укропи», кіборги -  вони були і є сильними, відчайдушними  та незламними.  Сучасні українські воїни – це ті, хто взявся за зброю, щоб захистити нашу державу.

     До Дня  захисників і захисниць України, який цьогоріч відзначається 1 жовтня,  у бібліотеці - філії №5 оформлена патріотична виставка «Українські воїни всіх часів: від скіфів до кіборгів». 


Бібліотекар презентувала користувачам художні твори  про минуле та сьогодення нашої країни та запросила до перегляду історико-патріотичної відеопрезентації про українських воїнів різних століть, завдяки якій можна «зазирнути» в далеку історію України.

    Своє слово про історичне значення і заслуги козацтва в українській державності «сказала» і книжкова виставка, що експонується у бібліотеці – філії №3 для дітей. Кожен із відвідувачів знайшов «свою» книгу - з яскравими малюнками, змістовну і - поза всякими сумнівами – цікавезну! Література присвячена видатним історичним постатям доби Козаччини та нашим сучасникам - воїнам Збройних Сил України.




     Патріотичні плакати, стікери із зображенням жовто-блакитного стягу і – найголовніше – література навіть для найвибагливіших  –  все це привертає увагу до читання, до пошуку відповідей на їхні часто недитячі питання.

Інтерес читачів до творів, присвячених темі війни і повномасштабного вторгнення, поінформованість про українських супергероїв, які щодня тримають наше небо, відгукуються щемливими емоціями у серцях  дорослих.

І це – наша спільно виведена формула майбутньої Перемоги! З такими Воїнами світла різних історичних періодів Нація буде сильною і непереможною!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!