Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 15 жовтня 2022 р.

Сила нескорених: присвята Дню захисників і захисниць України

Героям країни,

Воїнам світла –

Захисникам України,

Що мужньо боронять нас

Від супостата.

Всім тим що життя

Не шкодують віддати –

Низький вам уклін,

І велика подяка!

  14 жовтня ми відзначили День захисників і захисниць України. Це особливе свято, а цьогоріч – і поготів, адже ми живемо в непрості часи: просто зараз на наших очах твориться історія. Поряд з нами живуть герої, які захищають нас, які тримають на своїх плечах незалежність України. Для українців сьогодні слова «захисник» і «захисниця» – не формальність чи красива фраза - майже дев'ять років наші оборонці рятують цивільних громадян від окупації, смерті, тортур, ув’язнень та переслідувань. Віримо, що ця боротьба завершиться перемогою. Це важливо для України, для самого існування нашої ідентичності, культури та держави, адже неможливо не помічати, що російський режим націлений на геноцид українців. Ми всіма силами допомагаємо на культурному фронті тримати оборону і робимо усе для підтримання патріотичного духу суспільства та наближення премоги. Саме тому День захисників і захисниць України – це ще один привід звернути увагу кожного на те, хто такі захисники України, які вони  - герої сьогодення, що мужньо боронять нас від зазіхань лютого ворога.

 До Дня захисників та захисниць України бібліотекарі бібліотеки – філії №2 провели день патріотичної шани «Приречені на перемогу». В рамках дня пройшли голосні читання «Сучасні герої України» за книгою «Героям слава!». На свіжому повітрі бібліотекар прочитала маленьким користувачам книгозбірні оповідання Вадима Дорошенка «Герой, син героя», що присвячене хлопчику Богдану з міста Мукачеве. Дуже щемлива історія, яка вчить, що у скрутну хвилину потрібно завжди допомагати тим, хто цього потребує та не стояти осторонь тих подій, що відбуваються на твоїй землі.

 Поговоривши про наших захисників – героїв сьогодення, дітям було запропоновано відобразити свої думки і почуття про війну на папері. Наші маленькі користувачі створили свої рефлексії на тему «Війна очима дітей». У дитячому художньому вираженні життя набагато більше, ніж мистецтва. Може таким і має бути мистецтво, яке відображає життя, а не те, яке малюємо красивим?

  З турботою про наших захисників та їх моральної підтримки бібліотекарі провели акцію «Оберіг для захисника». Напередодні, разом з дітьми, було створено маленькі обереги та сформовано оберегові набори, доповнені натільними хрестиками, ладанками, іконками. З побажанням «Бережіть себе і Україну!» роздали усім військовим, що зустрічалися цього дня, Сподіваємося, вони зігріватимуть їхні серця.


   Щиро бажаємо всім захисникам і захисницям України сил та здоров'я. Доземно вклоняємося усім, хто зараз на полі бою тримає оборону. Молимося за вас! Нехай вас Бог береже! Слава захисникам і захисницям України!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!