Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 21 травня 2019 р.

Все про рідний край ти взнаєш, коли до бібліотеки завітаєш!


Стоїть на скелях рідне місто,
колиска прадідів й батьків.
Воно і величчю, і змістом
Сягає глибини віків…
                Г. Цепкова
«Без минулого немає майбутнього» - кажуть у народі. Одним із головних завдань, що стоять перед бібліотеками,  є вивчення історії рідного краю, популяризація його традицій, культурних цінностей, надбаних народом протягом століть. У житті кожного  настає такий час, коли виникає потреба озирнутися назад, відчути себе часткою тієї великої спадщини, яка залишилася нам від минулого і запитати себе - хто ми такі є. Дати ж відповідь на це запитання можна, лише вивчаючи історію свого краю, його минуле і сьогодення.
            «Найкраще в світі місто на землі – мій Коростень величний, стародавній» - під такою назвою пройшла краєзнавча година на базі бібліотеки- філії №4, присвячена 1314-й річниці з дня заснування міста Коростень. 
Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Історія його як істина жива!», на якій представлені книги про наше чудове місто, що розкинулось на плесах тихоплинної поліської річки Уж. Величні краєвиди, досягнення, таланти, нагороди і почесні відзнаки –тут є все. Гортаючи сторінки цих книг, читач багато чого дізнається про минувшину та замислиться над майбутнім, осягнувши себе у сучасності. Неабиякий заряд позитиву  та гордості несуть  в собі коростенці за рідне місто.
      Ми живемо в період «комп’ютерної павутини», на порталах якої можна знайти все – від минулого до сучасного. Та на думку бібліотекарів, книга залишається найдоступнішим та найдостовірнішим джерелом для кожного, хто бажає поновити свої знання. Одним словом, приходьте усією родиною, шукайте нову інформацію у книгах, отримуйте нові емоції, адже спільно проведений час сприяє порозумінню та кращим відносинам.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!