Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Свято «Просто на Покрову»

«Козацька слава не погасне,
Як образ дорогий і ясний,
Як ніжний, лагідний світанок,
Кленового листка танок,
Як вічна тиша вечорова, —
Покрова, матінка Покрова»
                       Надія Галковська
У жовтні, коли починаються перші заморозки, ми відзначаємо свято -Покрову Пресвятої Богородиці, яка була заступницею козаків у їхніх далеких походах. Цього дня ми також святкуємо День українського козацтва, а  знедавна- День захисника України.
  14 жовтня - престольне свято у нашому місті, а ще благодатна древлянська земля вкотре збирає всіх шанувальників друкованого слова на Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Просто на Покрову». До Коростеня приїздить багато гостей з усієї України - це і відомі нам поети, письменники і аматори, композитори, дорослі і юні творці- всі ті, хто любить українську мову, українське слово, нашу квітучу Україну.
  Бібліотечні працівники міста з радістю відгукнулися на  запрошення організатора свята Віктора Васильчука, письменника, головного редактора  газети «Вечірній Коростень»  взяти участь  у цьому мистецькому марафоні. Розгорнутий перегляд літератури для учасників заходу «Джерело таланту – рідний край», на якому були представлені творчі доробки наших земляків- Василя Юхимовича, Миколи Сингаївського, Галини Цепкової, Валерія Нечипоренка, Віктора Васильчука, Тетяни Микитчук, Антоніни Міщенко та ін. став гарним доповненням до свята.
 Хочеться відзначити, що багато митців, читачів, які були присутні на святі «Просто на Покрову», знайомилися із творчістю наших земляків, а ще гості з радістю дарували свої твори для бібліотек міста з особистими автографами. Це: Петро Кухарчук та Світлана Соболевська з Житомира, Людмила Морар та Микола Сингаївський з Малина, Володимир Березинець з Київщини, Анатолій Клюско з Новоград -Волинського, Олена Косарчук та  Василь Сташук із Брусилівщини, Валерій Романько з міста- побратима Слов’янська та ін.
  Апофеозом  «Просто на Покрову» стало нагородження переможців та учасників свята.  До цієї когорти була віднесена і Центральна бібліотека, яку  
нагородили  Дипломом  у номінації «За любов до Коростенщини» та подарунком.
  Працівники бібліотек із нетерпінням чекатимуть наступного року, щоби знову представити твори поетів і письменників, які вже знайшли свого читача, та презентувати нові видання, якими поповняться книжкові фонди бібліотек міста.
Свято «Просто на Покрову» для нас -це радість живого спілкування із митцями, це і  захоплення їх талантом, це і відкриття нових імен у царині літератури.
Бажаємо всім учасникам свята здоров’я, добра, творчих успіхів, натхнення!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!