Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 22 листопада 2016 р.

Ми діти твої,Україно!

    Діти – се наш дорогий скарб,
се наша надія, се – молода Україна 
                                 О.Пчілка
  Неймовірно важко назвати більше диво, ніж поява на світ дитини. Це крихітне створіння - не просто маленька копія дорослих людей, що дали йому життя, а вірний спосіб залишити після себе добрі сходи, яскравий слід. Діти викликають у нас почуття щирої любові, бажання піклуватися, захистити нових жителів земної кулі від небезпек і бід. Цьому присвячене свято, що відзначається в світі 1 червня кожного року: Міжнародний день захисту дітей. Але виявляється, є ще одна дата, може, менш відома, але настільки ж значуща. Вона носить назву Всесвітнього дня дітей і відзначається 20 листопада.
  Тож і не дивно, що саме цього дня працівники дитячої бібліотеки ім. Л. Українки запросили до себе на гостину дітей з соціально-психологічного  реабілітаційного центру для дітей «Віра. Надія. Любов».

  Спочатку з святом дітей привітала завідуюча Олена Ущапівська, яка побажала маленьким мешканцям планети миру, злагоди, порозуміння і завжди залишатися людьми з великої букви, не зважаючи на складний час та негаразди.
   Потім до слова була запрошена казкарка Одарка - бібліотекар Олена Клименко, яка провела літературну вікторину, під час якої діти залюбки відгадували назви казок і імена улюблених героїв.
   Казкарку Одарку змінила улюблениця всієї малечі - героїня твору шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен - Пеппі Довгапанчоха. Вона запропонувала старшим  дітям  випробувати себе у  ролі акторів і зіграти для своїх молодших друзів прем’єру казки «Колобок». Потім весела і чудакувата Пеппі запросила  найменших вихованців проявити спритність, кмітливість і прийняти участь  у цікавих іграх та конкурсах. 
  Діти,  розділившись на дві команди, нагодували акул смачними «вітамінками», виростили на дереві чудернацькі яблука і груші, за допомогою ложок перенесли повітряні кульки, а потім за допомогою «п’ятої точки» ці ж кульки і лопнули. Дітям  це доставляло не абияке задоволення і втіху.
  А старші діти в цей час мали можливість скористатись послугами інтернет – центру.
  Бібліотекарі дуже щасливі з того, що в цей день змогли підняти дітям настрій і хоч трохи розрядити їх «сірі будні».

9 коментарів:

  1. Молодці бібліотекарі, що проводите такі ігрові заходи для діток. Бо ж ми всі знаємо , що діти вдячні будуть вам. І вдячні вам і ми дорослі за вашу гарну роботу. Я прихильник вашої роботи. Так тримати дитяча бібліотеко!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо! Ми постійно застосовуємо в своїй роботі ігрові форми, бо це цікаво для дітей. І отримуємо задоволення, бо відчуваємо вдячність своїх маленьких користувачів.

      Видалити
  2. Дітям конче потрібні позитивні враження, а особливо з соціально-психологічного реабілітаційного центру, тож дуже добре, що увагу приділили саме таким дітям. Думаю вони довго пам'ятатимуть про такий цікавий захід. Гарна ідея "казкарка Одарка".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви праві, діткам із реабілітаційного центру і так нелегко приходиться в житті. Всі вони потребують любові і турботи. Нам дуже хочеться, щоб в них було більше приємних моментів!

      Видалити
  3. Пишаюсь вашою роботою .Молодці !!! Гарне свято,дуже цікаве дітям.Дякую ,дитяча бІбліотеко !!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за високу оцінку нашої роботи! Нам дуже приємно, коли оченята наших маленьких користувачів світяться радістю і цікавістю.

      Видалити
  4. Дякуємо вам всім за такі позитивні відгуки про нашу роботу! Нам надзвичайно приємно.

    ВідповістиВидалити
  5. Низький уклін вам)))за вашу проведену роботу)))

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!