Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 22 листопада 2016 р.

Медіапростір Коростеня крізь відчинене вікно

  В медійному просторі Коростеня, який сьогодні складається з радіо, телебачення  та газет, ми бачимо талановитих, комунікабельних, творчих людей. Ці  чудові, активні та ерудовані журналісти працюють для людей, спілкуються з ними, глибоко аналізують їхні потреби в інформації, вивчають, досліджують, здобувають докази та новини, прогнозують розвиток подій, які зацікавлюють громаду нашого міста.
  В один із чудових днів листопада працівники центральної бібліотеки призначили в читальній залі  побачення  місцевим журналістам: Віктору Васильчуку – журналісту та редактору  газети «Вечірній Коростень», Ірині Ляшук – журналісту  місцевого телебачення, Інесі Утікеєвій, Євгенії  Вигівській, Тетяні Корольовій – журналістам  радіо, Ользі Огороднік – журналісту, яка співпрацює з місцевими періодичними виданнями.

    Кожен із запрошених гостей мав змогу коротенько розказати про себе і відповісти на запитання присутніх на вечорі швидких  журналістських побачень. Наприклад, Віктора Васильчука  запитували, як йому   вдається поєднувати  написання оповідань  та журналістських статей.
  Ірина Ляшук - фанат журналістики з високими професійними якостями. А ще вона займається не лише пошуком і констатацією новин,  а й  прагне  розглядати тему більш глибше та додавати до всього  свої власні  коментарі. Присутніх цікавило, як і де вона знаходить героїв для своєї  програми «Герої нашого часу».
   Журналіст місцевого радіо Інеса Утікеєва, яка має дві вищі освіти,  бібліотечну та педагогічну,  стверджує , що  журналіст – це одна з найцікавіших професій. Щоб відчути її смак, вона  занурюється  в неї з головою.  Журналісту було задано питання  про те, які риси характеру допомагають у її роботі, а які навпаки - заважають.

  Ольга Огороднік  деякий час працювала в Медіацентрі  Коростенської об’єднаної державної податкової інспекції і там почала писати  професійні  статті, після чого її прийняли до національної спілки журналістів України. Ольга Григорівна  на даний час співпрацює з ГО «Об’єднання вимушених переселенців Донбасу «Добротвор» та інформує громаду міста про діяльність цієї організації.
  Сорок років свого життя  Тетяна Корольова віддала журналістській справі, працювала деякий час у  місцевій газеті, далі  на  радіо, яке довгий час очолювала.  Спілкування з людьми та  активний спосіб життя часто  замінювали Тетяні Станіславівні  сон та відпочинок. Журналіст з багаторічним стажем роботи так  зацікавила учасників заходу  своєю розповіддю, що навіть не встигала відповідати  на поставлені запитання.
   А ще гостем заходу була Євгенія Вигівська, вчитель за фахом,  яка працювала довгий час на нашому радіо. Зараз Євгенія   Адамівна на заслуженому відпочинку, але  і сьогодні вона цікавиться роботою  місцевих медійників. У своєму виступі вона зупинилася на курйозних випадках, які траплялися у її роботі.
    На згадку про приємну, корисну та захоплюючу зустріч всі учасники отримали невеличкі подарунки.
    І справді, роль журналіста у цьому швидкоплинному світі чимала, адже він не лише інформує, а й несе певну допомогу, висвітлює правду з усіх її сторін, застерігає.
 Ми дуже вдячні всім гостям і слухачам  за участь у вечорі швидких журналістських побачень, який  відбувся  у межах проекту «Центр освіти дорослих як платформа розвитку місцевої громади», який проводить Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. Ольжича  разом з Житомирською обласною молодіжною громадською  організацією «Паритет» за підтримки Німецької асоціації народних університетів (DVV International), громадської організації «Інформаційно – дослідний центр «Інтеграція та розвиток» та Міністерства закордонних справ Німеччини.

4 коментарі:

  1. Я не знала , що такий захід проходив у стінах бібліотеки. Читаючи інформацію про цей захід, я зрозуміла , що було цікаво, бо бачу гарних людей на заході. Дуже прошу більше рекламуйте такі заходи, буду Вам вдячна, бо часто відвдую такі заходи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Зустріч із журналістами вийшла дійсно цікавою. Завжди приємно спілкуватися із нестандартними творчими людьми. Про заходи, які проходять в бібліотеці, ми завжди повідомляємо на наших сторінках на Фейсбуці та в Однокласниках та розміщуємо оголошення на дверях бібліотеки. Тож слідкуйте за нашими новинами. Радо чекаємо на Вас!

      Видалити
  2. А що центральній бібліотеці дали нове ім'я у зв'язку з декомунізацією? То чому ж Лесі Українки??? Вже ж одна бібліотека у місті носить її ім'я.

    ВідповістиВидалити
  3. Поки що декомунізація центральної бібліотеки не торкнулася, але ми працюємо над цим. У відео журналіст обмовилася.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!