Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



четвер, 25 серпня 2016 р.

Жовті і блакитні крила Незалежності

  Нещодавно Україна відзначила два важливих свята - День Державного прапора і День Незалежності. Саме цим важливим подіям присвячені святкові заходи, проведені бібліотеками ЦБС.
  23 серпня в центральній міській бібліотеці відбулося урочисте загальноміське зібрання «Під синьо-жовтим прапором свободи з’єднаємо великий наш народ» за участю представників місцевої влади і громадськості, учасників АТО Коростенщини, вдів та матерів загиблих воїнів.


  Ведучі заходу, працівники центральної бібліотеки Марина Пославська і Алла Сергієнко, розповіли про історію становлення української держави та наголосили, що саме нам випала честь бути сучасниками народження дійсно незалежної України.
Народний депутат Володимир Арешонков в своєму виступі зауважив, що відповідальність за подїї, які відбуваються зараз в країні, лежить на кожному з нас. 
В урочистій обстановці, з великою вдячністю і співчуттям, керівник Всеукраїнського проекту «Ікона пам’яті», донька учасника АТО Артющенко Олександра  зачитала зверннення від української діаспори в Італії і вручила оригінальні авторські іменні ікони сім'ям загиблих воїнів. 
Проникливо звучали виступи учасників бойових дій на Сході, які згадали своїх полеглих товаришів. Вони відзначили, наскільки змінився їх світогляд після АТО,  якою важливою стала незалежність і головна святиня - державний  прапор України. Хвилиною мовчання вшанувати  наших земляків, а також всіх солдатів, які загинули  в  антитерористичній операції, захищаючи нашу державу, всіх  нас, і  які назавжди в нашій пам’яті залишаться героями.
  До святкувань приєдналася дитяча бібліотека-філія №1 ім. Л. Українки. Для юних користувачів відбулася віртуальна мандрівка «Є у світі країна, найчарівніша, як перлина», під час якої діти мали змогу побачити найзагадковіші  місця, зазирнути в найнедосяжніші  куточки нашої  Батьківщини.
 Також до дня Державного прапора України була проведена бесіда «У нашого прапора барви чудові: внизу золотисті, вгорі – волошкові», з якої відвідувачі бібліотеки детальніше дізналися про історію українського прапора. 
А потім діти прийняли участь у конкурсі малюнків на асфальті «Моя країна -Україна і я -  її громадянин», де наші маленькі громадяни великої країни намалювали  свою Україну в синьо – жовтих барвах.
   24 серпня в міському парку відбулася інтелектуальна гра – конкурс «Тепло моїх долонь, і розум, і серце я тобі, Україно, віддаю», підготовлена працівниками бібліотеки – філії № 2. Даний захід зацікавив юних жителів міста динамічним і яскравим перебігом.
 Ігрова програма включала в себе  бліц – вікторину «Знавець рідного міста», гру – естафету «Віночок», конкурсні змагання: «Народні перлини»,  малюнок на асфальті «Ой рушник, рушничок!», «Пісня - душа народу» та конкурс читців поезії. Учасники із цікавістю розгадували кросворд «Символи України». 
Продемонстрували свої знання, вміння, кмітливість дві команди «синіх» та «жовтих»  та довели, що справжні патріоти знають про свою державу все. Всі учасники заходу отримали заохочувальні призи.
  Зараз, коли ми відсвяткували 25-ту річницю незалежності  неньки-України, нам треба гуртуватися, допомагати один одному та нашому війську і державі. Будьмо мужніми, збережімо державу, збережімо себе. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!