Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 5 квітня 2016 р.

Якщо читає дитина, Україна буде вільна і єдина

    Протягом семи днів березневих шкільних канікул бібліотека ім. Л.Українки радо зустрічала своїх найкращих читачів. Тиждень дитячого читання - свято всіх тих, хто читає, незалежно від того, відвідують вони бібліотеку чи ні. Це - свято дитинства, свято для письменників, видавців і бібліотекарів. А ще це свято допитливих дітей і дорослих, закоханих в книгу, свято веселих пригод, нових літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми.
    Відкриття  Тижня дитячого читання розпочалося з book-шоу «Цікаві книги знають всі: і дорослі і малі». Учні 5-а класу міської гімназії та 4-5-х класів ЗОШ №5, які завітали на свято, дізналися про історію виникнення книги та…погляньте краще самі:

    Головні ролі виконували: фея Знань – Ольга Ущапівська (педагог-організатор ЗОШ №5), фея Мудрості – бібліотекар Ольга Ткачук, Попелюшка – Тетяна Клименко і Карлсон – Анна Клименко (учениці 3-в класу міської гімназії), Незнайко – Даниїл Вишинський і Пеппі – Дарина Вишинська (учні 5-а класу міської гімназії №7),  Баба-Яга – бібліотекар Олена Клименко. Висловлюємо щиру подяку за надання солодощів для учасників дійства добродію, який воліє залишитися інкогніто.
     Вихованці ДНЗ №15 разом з казкаркою Одаркою – Оленою Ущапівською, завідуючою бібліотекою,  вирушили у подорож до палацу казок «Жила-була собі казка». Дітлахи  змогли  побувати у різних казках, де зустрілися з улюбленими героями. Але для цього вони  мали  бути уважними і правильно відповідати на запитання.

    Враховуючи, що 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні, бібліотекарі запропонували своїм юним користувачам казку «Рукавичка» з використанням англомовних слів. Акторами були вихованці ДНЗ №8.
    А ще читачі бібліотеки взяли участь в обласному турі конкурсу «Книгоманія». Бібліотеку ім. Л. Українки представляли: Ангеліна Федоренчик – учениця 6-а класу ЗОШ №11 та Богдана Іллюк – учениця 7 класу ЗОШ №5.
     Богдана виступала в ролі Лесі Українки і виконувала вірш «До мого фортепіано», акомпонуючи собі; Ангеліна ж була ніжною і тендітною Лелією, яка декламувала вірш «Свята ніч».
    На завершення Тижня дитячого читання бібліотекарі запросили найактивніших користувачів провести цікаво час, розгадуючи мультимедійний кросворд «Скарби-таємниці на книжковій полиці». Перевірку знань літературної казки діти склали на відмінно і побажали частіше розв’язувати подібні ігри-задачки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!