Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



суботу, 2 квітня 2016 р.

Із книгою і словом поріднися

   Традиційно щороку під час весняних канікул у бібліотеках на державному рівні проходить Всеукраїнський тиждень дитячої книги з метою не тільки активно залучати дітей до читання, але і створювати всі умови для того, щоб книгозбірня ставала справжнім центром  змістовного дозвілля та спілкування. У цей період в бібліотеках особливо гамірно і людно. 

   Посвятою в читачі «Місто читацьких захоплень!»  в рамках  Тижня  розпочалася культурно – дозвіллєва програма «Читай! Насолоджуйся! Розповідай друзям!»  в бібліотеці – філії №2 для другокласників міського ліцею. Діти здійснили цікаву подорож  у царство книг, зустрілися з улюбленими героями Буратіно, Мальвіною, Феєю, Червоною Шапочкою, ролі  яких виконували учні 6А класу. На свято завітала її величність Королева Книга (бібліотекар Інна Лоюк), яка познайомила дітей із мешканцями своїх володінь – книгами. На юних друзів бібліотеки чекали розвиваючі завдання,  різноманітні читацькі ігри - розваги, приємні несподіванки, знайомство з новими виданнями.  Маленькі учасники заходу на все життя запам’ятають «Посвяту в читачі». Урочиста обіцянка й чарівний ключик – закладка від книжкових скарбів, особистий читацький формуляр – усе це є сходинкою від звичайного школярика  до користувача бібліотечно – інформаційного центру.
   Поетична вітальня «Бо все, що бачу навколо я, то люба рідна земля моя!», присвячена 135 – річчю від дня народження Марійки Підгірянки, познайомила юних читачів з творчістю поетеси, яка веселково прикрашає поетичний вінок України.  Учасники заходу читали поезію авторки, розгадували загадки. Необхідно зазначити, що у радянський час при житті Марійки Підгірянки її книги не видавалися. Повернення її  поетичного спадку – це великий дарунок не дуже щедрої до нашого народу долі, це цілий сніп просвітницького проміння, здатного осяяти світом добра того, хто долучився до її творчості.
   У рамках студії «Творчими долонями», що діє при бібліотеці з 2012 року, було проведено майданчик дитячої творчості, майстер – класи з виготовлення книжки своїми руками, виробів із сірників.
  Хотілось би від щирого серця подякувати заступнику директора з виховної роботи  міського ліцею Оксані Рябушенко, керівнику  2 – Б класу Ірині Стець, учням 6А класу, дівчатам 4-х класів, майстру з виготовлення виробів із сірників Віктору Шуляренко за плідну і тісну співпрацю. 
  Отже, юні коростенці насолодились не тільки весняними канікулами, але пізнали багато нового, корисного. Читаймо завжди, залучаймо дітей до щоденного спілкування з Книгою! Під впливом розумних, талановитих книг ми змінюємося: читання робить нас розумнішими, добрішими.

1 коментар:

  1. Молодці!!! Так тримати і надалі,яскраво,весело,сучасно,а королева книг-МОЛОДЕЦЬ.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!