Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



неділю, 5 квітня 2015 р.

На щорічнім святі книг

  Ось і прийшла довгоочікувана весна! Ця чудова пора року дарує всім свою теплу сонячну  посмішку. А ще весна приносить багато прекрасних свят та неповторних подій. Традиційно в Україні в кінці березня – на початку квітня у бібліотеках відзначається свято, яке не позначене червоним у календарі, проте його полюбляють всі, хто любить книгу - Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цієї чудової традиції було покладено майже 70 років тому.   
   Свято книги - це відкриття нових імен в літературі, участь у різноманітних заходах, які сприяють творчому відпочинку та змістовному дозвіллю.
     В цьому році тиждень читання в дитячій бібліотеці ім. Л. Українки проходив під гаслом: «Хай бринить дитячий сміх на щорічнім святі книг».
  В програмі тижня: бібліоквест  «У світі ВООКляндії», прем’єра вистави «Ріпка»,  слайд-подорож театрами «Відкриваючи завісу прекрасного»,  година поезії  «Поезія – це квітка сонця, Поезія – це цвіт душі», конкурс «Найкращий читач України – 2015».
А починалося все так….

   Ось вже майже рік в бібліотеці працює театр казок. Під час тижня дитячого читання відбулася прем’єра казки «Ріпка». Актори – вихованці ДНЗ №15.
…І тільки відкривається завіса.
Як озивається схвильовано душа.
Театр для тих, у кого серце,
Де поєдналися і радість, і журба.
Спасибі щире вам, артисти,
За ваші образи й пісні.
  Можливо, скаже хтось, що в добу Інтернету театром не здивуєш. Але переглянувши  слайд-подорож театрами світу «Відкриваючи завісу прекрасного» ви неодмінно захочете все це побачити на власні очі.
  Поезія надихає, торкається найчуттєвіших струн душі. Завдяки поезії можнавиразити те, що не дає спокою і ятрить серце. І немає в світі людини, яка б не знала напам’ять хоча б одного вірша. В цьому ви переконаєтеся переглянувши відеоматеріал години поезії  «Поезія – це квітка сонця, Поезія – це цвіт душі»…
  Довгоочікуваною подією тижня став ІІІ тур Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України – 2015», що проходив 24 березня в Житомирі. Бібліотеку - філію ім. Л. Українки представляла Ксенія Васянович – учениця 7-Б класу міської гімназії. За умовами конкурсу Ксенія  підготувала візитівку на тему: «Чому саме я найкращий читач»; розповіла про свою «золоту книжкову полицю»; активно відповідала на запитання вікторини по творах Всеволода Нестайка. Приємною стала  звістка про те, що у віковій категорії серед учнів 7-х класів Ксенія посіла третє місце.
  Щиро вітаємо Ксенію Васянович з цією перемогою та бажаємо їй цікавих і приємних моментів у зустрічах з книгами.

1 коментар:

  1. Дорогі бібліотекарі! Вдячна Вам за такий захід, що підготували для наших діток. Дивлячись на відео яке Ви виставили було цікаво та весело. Бажаю вам і надалі готувати і проводити з дітьми ще кращі заходи.

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!