Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 28 січня 2014 р.

Тетянин день у колі друзів

   Є в морозному січні день, забарвлений радісним, якимось весняним настроєм. Це 25 січня - Тетянин день. Крім морозу, снігу, яскравого сонечка, які за прикметами обіцяють гарне літо, цьогорічний Тетянин день, що припав на суботу, порадував читачів центральної бібліотеки ім. М. Островського відразу двома подіями – щорічним звітом бібліотеки перед своїми користувачами за 2013 рік та творчим вечором талановитої поетеси і шанованого лікаря – Тетяни Микитчук. Але про все по порядку.
  Ще мабуть за два тижні на дверях бібліотеки з’явилося ось таке оголошення:
А 25 січня в читальній залі зібралися користувачі бібліотеки. Захід розпочала завідуюча відділом обслуговування Марина Пославська, 
яка радо привітала всіх, хто любить книгу, хто поріднився з нею і не уявляє свого життя без бібліотеки і розповіла про те, що за минулий 2013 рік 7218   коростенців стали читачами бібліотеки, вони побували в бібліотеці 45737 разів і прочитали за рік 151893 тис. примірників  книг та часописів. В наш час бібліотека стала не лише тим місцем, де можна взяти і прочитати книгу, а й відпочити, прилучитися до високого мистецтва, загальнолюдських цінностей. Більш детально завідуюча відділом обслуговування зупинилася на заходах, пов’язаних з популяризацією художньої літератури та книги, проілюструвавши розповідь слайдами і відеороликом.


          Після поздоровлення всіх присутніх з Тетяниним днем, Марина Пославська передала слово своїм колегам Аллі Сергієнко та Галині Примак, ведучим творчого вечора Тетяни Микитчук «Мого життя чарівна валторна», які розповіли про життя і творчість мисткині. 

   Тетяна Борисівна -  відома в нашому місті (та й не тільки в ньому) талановита людина, наділена природним поетичним хистом від Всевишнього. Поетеса читала свої емоційно-насичені, з виразною, живою, яскраво-втіленою та філософсько-осмисленою думкою поезії, які нутрують душу, бентежать серце, спонукаючи  читача осягнути  й усвідомити сенс Буття, високе призначення в ньому Людини, Божественну першопричину  всього сущого на Землі.

 
  Як зовсім мало, виявляється, потрібно поетичній натурі, щоб народилися нові рядки. Пройтися вулицями рідного міста, послухати біля вузенького струмка кумкання жабок у літню пору. Весною стояти, завмерши у білому цвіті розлогих  яблунь. Взимку милуватися білим іскристим снігом, а осінню -  вдихати ні з чим не зрівняний запах опалого листя. Звучали пісні, написані на слова Тетяни Микитчук. Бібліотекарі, а разом з ними і всі гості вечора висловили всі свої найщиріші побажання цій обдарованій  особистості, людині з великою душею і чуйним серцем.
  В подарунок Тетяні Борисівні бібліотекою був створений літературний портрет поетеси «Нектар натхненної душі. Поетична стежина Тетяни Микитчук», з яким ви можете ознайомитись, відвідавши читальну залу ЦБ ім. М. Островського.
  Хочеться, щоб отой вогонь таланту, пристрасті, любові до людей та Древлянської землі, через  долоні, які будуть тримати книги Тетяни Микитчук, пробудили в наших душах найщиріші почуття.
Горить свіча і гасне
Та йдем за кроком крок.
Лиш мить – життя прекрасне,
Нетлінний світ зірок!
     Минулий рік на календарі Тетяни Борисівни Микитчук був ювілейним – славних  дві п’ятірки! Хай же доля її буде щедрою на хороших і відданих друзів, Всевишній благословляє кожен робочий день і дарує довгі  літа, а Муза приносить натхнення, нові поетичні образи  і твори. А ще хай буде людська повага і любов. Щасливої творчої  долі  і високого натхнення!                               

2 коментарі:

  1. З кожним роком робота центральної бібліотеки стає все поміншою і цікавішою, це помітило багато коростенців. Заходи не просто цікаві та актульні - вони на стількі сучасні та оригінальні, що все більше і більше людей залюбки їх вівідують і діляться між собою гарними враженнями.(Це я кажу, як пересічний читач). А як колега скажу, що не дарма Вашу бібліотеку, дівчата, вважають однією з найкращих в області. Сказала б банальне так тримати, але знаю - так тримати ви не будете, не заспокоїтеся підеде вперед і вперед... Молодці. Творчого всім натхнення, нових звершень та простого людського щастя.

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро вдячні, Олено, за таку високу оцінку нашої роботи!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!