Одвічний ШЕЛЕСТ книги сторінок
І потяг до премудрості і слова,
Він мов води джерельної ковток
До себе кличе знову й знову...

Олена Ольгина



вівторок, 17 грудня 2013 р.

Поповнення в бібліотечно - інтернетній родині ЦБС

У ЗМІ з’явилась новина сезону,
Що сколихнула місто до небес:
В усіх міських бібліотеках нині
Відкритий вільний доступ в Інтернет!

   Що не кажи, останнім часом бібліотечне життя вирує і дуже швидко змінюється. Здавалося б тільки недавно (у 2010) з’явилися комп’ютери в перших чотирьох бібліотеках нашої ЦБС. Сталося це завдяки перемозі у першому раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг»  від програми «Бібліоміст». Скільки було хвилювання, радості, та що й казати -  невпевненості й проблем теж. Нове завжди спочатку сприймається складно.     
   2013 рік порадував перемогою в останньому, п’ятому, раунді від програми «Бібліоміст». Наприкінці року відкрилися інноваційно-інформаційні центри ще в чотирьох міських бібліотеках – філіях. Нам дуже приємно, що зараз всі бібліотеки ЦБС м. Коростеня комп’ютеризовані. Як все відбувалося? Це були зовсім різні урочистості, в кожній з яких була своя головна нотка, свій нестандартний підхід.
   27 листопада. Бібліотека – філія №6. Діючі особи і виконавці: сучасний бібліотекар Галина Васильєва, Читач бібліотеки, Енциклопедія, Поезія, Домовичок та Інтернетик. Ось так все проходило:

   28 листопада. Бібліотека – філія №4. На святі були присутні партнери та меценати бібліотеки – представниці громадської організації «Стиль життя». Започаткована бібліотекою нова форма роботи «буккросинг» стала основою для співпраці бібліотеки та громадської організації, жінки якої долучилися до цієї акції, подарувавши бібліотеці нові книги. Крім того, вони допомогли бібліотеці з ремонтом, який став на часі в підготовці приміщення бібліотеки до відкриття інноваційно-інформаційного центру. На свято ці чарівні жінки теж прийшли з подарунками.


   




   29 листопада. Бібліотека – філія №5. У відкритті активну участь прийняли школярі – старшокласники, ініціювавши та організувавши на майданчику перед бібліотекою веселий флешмоб. Як же приємно чути, коли читачі наголошують: «Віват, бібліотека!»

   


 







І нарешті, фінальне відкриття інноваційно-інформаційного центру відбулося 4 грудня в філії №8. Розділити нашу радість прийшли друзі бібліотек, почесні гості, яких зустрічали хлібом-сіллю. Було сказано багато теплих слів подяки і вітань.
    
Місцеві ЗМІ є частими гостями бібліотек та активно інформують про бібліотечні події та новини.




   Ми віримо, що завдяки впровадженню новітніх технологій, бібліотеки будуть  сучасними центрами громадського життя мікрорайонів нашого міста!

7 коментарів:

  1. Напередодні новорічних та Різдвяних свят прийміть наші сердечні вітання і найкращі побажання! Від усієї душі зичимо Вам великого людського щастя, міцного здоров’я, добра і радості, вірних друзів та вдячних читачів. Нехай Новий 2014 рік принесе достаток і добробут вашим сім’ям та здійснення найзаповітніших надій та прагнень. З повагою блог ТВОРЧА СТЕЖИНКА та колектив Житомирської обласної бібліотеки для дітей!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо за вітання! Бажаємо вам в Новому році особливого,чарівного настрою, зичимо підходити до кожного починання з натхненням, силами і енергією. Нехай за будь-яким поворотом Долі вас чекають приголомшливо прекрасні події, які принесуть вам і вашій родині достаток, благополуччя, впевненість у завтрашньому дні.

      Видалити
  2. Дорогі колеги, прийміть наші найщиріші вітання з Новим роком та Різдвом Христовим. Нехай ці свята – вісники оновлення, мрій і сподівань – принесуть Вам і Вашим родинам добро, мир і достаток. Бажаю, щоб у новому році Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Вірю, що у новому році Ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань. З Новим Роком !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сподіваємося, такі чудові побажання обов'язково здійсняться! Нехай прекрасні зимові свята принесуть Вам гарний настрій, здоров'я, злагоду, достаток, натхнення на нові здобутки! Успіхів, нових звершень та здійснення найзаповітніших мрій!

      Видалити
  3. Щиро вітаю Вас!!! Бажаю успіхів у роботі та багато користувачів!!! Молодці :)

    ВідповістиВидалити
  4. Вітаємо! Бажаємо творчих злетів та цікавих ідей!

    ВідповістиВидалити

Надіслати коментар

Ви хочете залишити коментар, але не знаєте, ЯК? Дуже просто!
- Натисніть на стрілку поруч з віконцем Підпис коментаря.
- Виберіть Ім'я / URL. (Ніхто не любить анонімів!)
- Наберіть своє ім'я, рядок URL можете залишити порожнім.
- Натисніть Продовжити
- У віконці коментаря напишіть те, що хотіли і натисніть "Надіслати коментар"! Дякуємо!